Risk för gräsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Lägesbild för coronasituationen i Gotlands län

Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslivet, statliga myndigheter på ön samt nationella myndigheter och Region Gotland.

Veckans lägesbild

Här är en sammanfattning av länsstyrelsens samlade lägesbild för Gotlands län gällande tisdagen 8 september klockan 10.00

  • Den 7 september hade Gotland 319 bekräftade fall av covid-19. En person vårdas på Visby lasarett.
  • Region Gotland rapporterar att serologiska tester av vård- och omsorgspersonal kommer att påbörjas i september
  • Destination Gotland rapporterar att cirka 300 000 färre resenärer reste med färjorna under perioden juni, juli och augusti i år, jämfört med samma period i fjol. Samtidigt som antalet resenärer minskat har fler besökare valt att stanna på ön under en längre tid. De fastboende gotlänningarna har under sommaren minskat sitt resande med 40 procent jämfört med tidigare år.
  • Efterlevnaden (v 36) bedöms generellt som hög, nu även när det gäller att hålla avstånd. Grundorsaken är att antalet som vistas på Gotland har sjunkit kraftigt den senaste veckan.
  • Enligt Tillväxtverket minskade antalet gästnätter på Gotland med 22 procent under juli jämfört med samma period 2019.

Här kan du ta del av lägesbilden i sin helhet samt länsstyrelsens rapport om hur rekommendationer, riktlinjer och råd för inrikesresor och sommaraktiviteter efterlevs:

Lägesbild och samlad bedömning av efterlevnaden, Gotlands län 8 september Pdf, 328.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta hur situationen är i Sverige och övriga världen finns information på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.. På webbplatsen Krisinformation.se Länk till annan webbplats. finns aktuell information från flera myndigheter om coronasvirusets konsekvenser.

Länsstyrelsen i Gotlands läns webbsida Länk till annan webbplats. för information om coronaviruset finns bland annat information på andra språk och telefonnummer till stödlinjer för exempelvis personer som mår psykiskt dåligt eller är utsatta för hot och våld.
länsstyrelsens webbsida för hur man semestrar säkert i coronatider Länk till annan webbplats. finns samlad information för bland annat resor, restaurangbesök, stränder och bad.Kontakt