Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

De representerar Gotland i årets SKAPA-tävling

Vinnare av årets SKAPA-priser på Gotland har tagit emot diplom och blommor av landshövdingen.

Edvin Vijnja, Mirjam Nordin och Jenna Senecal

Jenna Senecal, Björn Vinnerås, Prithvi Simha, Evelina Johansson, Mirjam Nordin och Edvin Vijnja kommer att representera Gotland i den nationella tävlingen om årets SKAPA-pris och SKAPA-talang för unga innovatörer. Idag prisades de av landshövding Anders Flanking på residenset i Visby.

SKAPA-priset på Gotland går i år till Jenna Senecal, Björn Vinnerås och Prithvi Simha för innovationen VIRTSA, en produkt som förbättra möjligheten att använda urin som växtnäringsämne.

SKAPA-talang går till Evelina Johansson, Mirjam Nordin och Edvin Vijnja för innovationen Animatching. Det är en mobil applikation som kan användas av såväl privatpersoner som professionella uppfödare för att hitta rätt avelspartner till sina djur.

De båda innovatörsteamen tilldelas diplom och 20 000 kronor. De går också vidare till den nationella tävlingen i Stockholm där de tävlar mot andra länsvinnare. Då tävlar de om 500 000 kronor för SKAPA-priset respektive 250 000 kronor för SKAPA-talang.

Det är stiftelsen SKAPA som står bakom priset som är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att uppmärksamma och ge stöd åt innovatörer att utveckla sina innovationer samt visa på innovationers betydelse för samhällsekonomin.
På Gotland delas SKAPA-priset ut av länsstyrelsen.

Mer om SKAPA-priset på Stiftelsen SKAPAs webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt