Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen delade ut flagga till Visby lasarett

Flaggutdelning med anledning av coronapandemin

För att hedra alla som arbetar inom sjukvården under pandemin delade landshövding Anders Flanking i dag ut en flagga till Visby lasarett.

– Med den här symboliska gåvan vill talmannen och riksdagen tacka alla vårdanställda för de stora insatser och uppoffringar som hittills gjorts under coronapandemin. Sjukvården och omsorgen på Gotland har visat på stor flexibilitet och professionalism i dessa annorlunda tider, säger Anders Flanking.

Det är stiftelsen Sveriges nationaldag som beslutat att dela ut en flagga till det största sjukhuset i var och en av landets 21 regioner. Flaggan delades ut vid en enkel ceremoni utanför Visby lasarett tidigare i dag.

– Det är glädjande att våra duktiga medarbetare och vårdens gemensamma laginsats hedras genom denna symboliska handling, säger Marie Loob, hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Det är en fin gest att visa uppskattning till all vård- och omsorgspersonal som gör ett fantastiskt och ovärderligt arbete i denna annorlunda tid, säger Eva Nypelius (C), regionstyrelsens ordförande.

Fakta om stiftelsen

Stiftelsen Sveriges nationaldag ansvarar bland annat för det officiella nationaldagsfirandet. Huvudmän för stiftelsen är Sveriges landshövdingar och H.M. Konung Carl XVI Gustaf är stiftelsens beskyddare.

Kontakt