Risk för gräsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Samlad lägesbild för Gotlands län

Samverkan

Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslivet, statliga myndigheter på ön samt nationella myndigheter och Region Gotland.

Veckans lägesbild


Här är en sammanfattning av länsstyrelsens samlade lägesbild för Gotlands län gällande tisdagen 28 juli klockan 10.00.

  • Den 27 juli hade Gotland 230 bekräftade fall (27/7), fyra vårdas på sjukhus, ingen på IVA.
  • Region Gotland anger att människor fortsätter resa till Gotland med pågående symptom.
  • Region Gotland ser att restauranganställda tillkommit som särskilt utsatta för smittorisk. De senaste två veckorna har restauranganställda utgjort 37 % av de konstaterade fallen.
  • Region Gotland uppmanar allmänheten att inte åka med kollektivtrafik om det finns andra alternativ samt att om möjligt undvika rusningstrafik.
  • Region Gotland ser ett ökat problem med att unga inte efterföljer rekommendationer. De två senaste veckorna har andelen yngre som konstaterats smittade ökat.

Här kan du ta del av lägesbilden i sin helhet samt länsstyrelsens rapport om hur rekommendationer, riktlinjer och råd för inrikesresor och sommaraktiviteter efterlevs:
Lägesbild och samlad bedömning av efterlevnad, Gotlands län, 28 juli Pdf, 362.5 kB.

Vill du veta hur situationen är i Sverige och övriga världen finns information på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.. På webbplatsen Krisinformation.se Länk till annan webbplats. finns aktuell information från flera myndigheter om coronasvirusets konsekvenser.

På Länsstyrelsen i Gotlands läns webbsida för information om coronaviruset finns bland annat information på andra språk och telefonnummer till stödlinjer för exempelvis personer som mår psykiskt dåligt eller är utsatta för hot och våld.

På länsstyrelsens webbsida för hur man semestrar säkert i coronatider finns samlad information för bland annat resor, restaurangbesök, stränder och bad.

Kontakt