Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Samlad lägesbild för Gotlands län

Samverkan

Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslivet, statliga myndigheter på ön samt nationella myndigheter och Region Gotland.

Veckans lägesbild


Här är en sammanfattning av länsstyrelsens samlade lägesbild för Gotlands län gällande tisdagen 21 juli klockan 10.00.

  • Den 20 juli hade Gotland 206 bekräftade fall av covid-19, en person vårdas på sjukhus.
  • Åtgärder för att minska trängseln i kollektivtrafiken gör att alla passagerare inte får plats.
  • Enligt länsstyrelsens rapport gällande efterlevnadsuppdraget finns det en tydlig försämring av allmänhetens förmåga att hålla avstånd.
  • Från och med 20/7 ronderar väktare i Visby innerstad för att påminna allmänheten om att hålla avstånd och minska smittspridningen
  • Länsstyrelsen har genomfört fältobservationer på allmänna platser runtom på Gotland för att bedöma efterlevnad av rekommendationer.
  • Region Gotland, med stöd av länsstyrelsen, har tagit fram och publicerat informationsfilmer kopplat till våld i nära relationer.

Här kan du ta del av lägesbilden i sin helhet samt länsstyrelsens rapport om hur rekommendationer, riktlinjer och råd för inrikesresor och sommaraktiviteter efterlevs:


Lägesbild och samlad bedömning av efterlevnad, Gotlands län, 21 juli Pdf, 317.3 kB.

Vill du veta hur situationen är i Sverige och övriga världen finns information på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.. På webbplatsen Krisinformation.se Länk till annan webbplats. finns aktuell information från flera myndigheter om coronavirusets konsekvenser.

På Länsstyrelsen i Gotlands läns webbsida för information om coronaviruset finns bland annat information på andra språk och telefonnummer till stödlinjer för exempelvis personer som mår psykiskt dåligt eller är utsatta för hot och våld.

På länsstyrelsens webbsida för hur man semestrar säkert i coronatider finns samlad information för bland annat resor, restaurangbesök, stränder och bad.

Kontakt