Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Samlad lägesbild för Gotlands län

Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslivet, statliga myndigheter på ön samt nationella myndigheter och Region Gotland.

På grund av situationen med coronaviruset kallar länsstyrelsen till regelbundna samverkanskonferenser som riktar sig till en bredare grupp aktörer där deltagarna får ge sin bild av situationen, och berätta om vilka utmaningar de ser på kort och lång sikt.

Länsstyrelsen sammanställer löpande lägesbilder för Gotlands län som skickas till regeringen. Länsstyrelsernas gemensamma kansli rapporterar också in samlade lägesbilder för samtliga länsstyrelser i landet.

Veckans lägesbild

Här är en sammanfattning av länsstyrelsens samlade lägesbild för Gotlands län gällande tisdagen 7 juli klockan 10.00.

• Den 6 juli hade Gotland 173 bekräftade fall av covid-19, en person vårdas på sjukhus

• Ungdomsarbetslösheten har ökat med 250 procent jämfört med samma period 2019

• Det finns signaler om trängsel i butiker och på restauranger och caféer

• Landshövdingen och regionstyrelsens ordförande har skickat brev till butiker för att påminna om ansvaret för minskad smittspridning

• Trängsel och överbeläggning på vissa turer inom kollektivtrafiken


Här kan du ta del av lägesbilden i sin helhet:

Lägesbild Gotlands län, 7 juli Pdf, 273.7 kB.

Från vecka 27 lämnar vi även en rapport till regeringen om hur rekommendationer, riktlinjer och råd för inrikesresor och sommaraktiviteter efterlevs. Den hittar du här:

Samlad bedömning av efterlevnaden, 7 juli Pdf, 239.9 kB.


Vill du veta hur situationen är i Sverige och övriga världen finns information på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På webbplatsen Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns aktuell information från flera myndigheter om coronasvirusets konsekvenser.

På Länsstyrelsen i Gotlands läns webbsida för information om coronaviruset finns bland annat information på andra språk och telefonnummer till stödlinjer för exempelvis personer som mår psykiskt dåligt eller är utsatta för hot och våld.

På länsstyrelsens webbsida för hur man semestrar säkert i coronatider finns samlad information för bland annat resor, restaurangbesök, stränder och bad.

Kontakt