Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Samlad lägesbild för Gotlands län

Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslivet, statliga myndigheter på ön samt nationella myndigheter och Region Gotland.

På grund av situationen med coronaviruset kallar länsstyrelsen till regelbundna samverkanskonferenser som riktar sig till en bredare grupp aktörer där deltagarna får ge sin bild av situationen, och berätta om vilka utmaningar de ser på kort och lång sikt.

Länsstyrelsen sammanställer löpande lägesbilder för Gotlands län som skickas till regeringen. Länsstyrelsernas gemensamma kansli rapporterar också in samlade lägesbilder för samtliga länsstyrelser i landet.

Veckans lägesbild

Här är en sammanfattning av länsstyrelsens samlade lägesbild för Gotlands län gällande tisdagen den 23 juni klockan 10.00.

  • Den 22 juni hade Gotland 132 bekräftade fall av covid-19, en person vårdas på sjukhus.
  • Resandet med Destination Gotland minskade med 40% under midsommarveckan jämfört med samma period i fjol.
  • Länsstyrelsen påbörjar arbetet med att samla in uppgifter om hur myndigheternas rekommendationer efterföljs. Rapporterna kommer att sammanställas och skickas till regeringen.
  • Ytterligare flygbolag avser trafikera linjerna Arlanda och Bromma.

Här kan du ta del av lägesbilden i sin helhet:

Lägesbild Gotlands län, 23 juni, klockan 10.00 Pdf, 274.4 kB.


Vill du veta hur situationen är i Sverige och övriga världen finns information på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats. På webbplatsen Krisinformation.se Länk till annan webbplats. finns aktuell information från flera myndigheter om coronasvirusets konsekvenser.

På Länsstyrelsen i Gotlands läns webbsida för information om coronaviruset finns bland annat information på andra språk och telefonnummer till stödlinjer för exempelvis personer som mår psykiskt dåligt eller är utsatta för hot och våld.

På Länsstyrelsen i Gotlands läns webbsida semestra säkert i coronatider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information som är bra att känna till i sommartider/semestertider.

Kontakt