Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Samlad lägesbild för Gotlands län

Under torsdagen genomförde länsstyrelsen samverkanskonferenser med ett stort antal organisationer, företag och myndigheter på Gotland. Samverkanskonferenserna ligger till grund för den gemensamma lägesbild som i dag skickas till regeringen.

Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslivet, statliga myndigheter på ön samt nationella myndigheter och Region Gotland.

På grund av situationen med coronaviruset kallar länsstyrelsen till regelbundna samverkanskonferenser som riktar sig till en bredare grupp aktörer där deltagarna får ge sin bild av situationen, och berätta om vilka utmaningar de ser på kort och lång sikt.

Lägesbilden

Under fredagen rapporterades bland annat följande:

  • 19 bekräftade fall av Covid-19 i Gotlands län, varav tre i dagsläget vårdas på sjukhus.
  • Ökande antal varsel, samtidigt som det finns signaler om att en del lagda varsel kan komma att återkallas.
  • Region Gotland har stärkt företagsjouren och beslutat om ett andra åtgärdspaket för att stödja näringslivet samt kultur- och idrottssektorn.
  • Vissa positiva signaler finns beträffande tillgång till säsongsarbetare inom lantbruket.
  • Omfattande och upprepade avbrott i Telias nät under påskveckan ledde till ökad oro när många abonnenter inte kunde kontakta sina anhöriga.

Lägesbild för Gotlands län, 17 april 2020 Pdf, 215.8 kB.

Vill man veta hur situationen är i Sverige och övriga världen finns information på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.. På webbplatsen Krisinformation.se Länk till annan webbplats. finns aktuell information från flera myndigheter om coronasvirusets konsekvenser.

På Länsstyrelsen i Gotlands läns webbsida för information om coronaviruset finns bland annat information på andra språk och telefonnummer till stödlinjer för exempelvis personer som mår psykiskt dåligt eller är utsatta för hot och våld.

Kontakt