Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Statliga myndigheter samlades på länsstyrelsen

I dag samlades representanter från de statliga myndigheterna i länet med anledning av coronaviruset, covid-19.

– Vi har bjudit in till det här extrainsatta mötet för att få en samlad bild av hur coronaviruset påverkar våra myndigheter, sade landshövding Anders Flanking.

Syftet med mötet var att ge en bild av läget hos myndigheterna och de insatser som pågår. Vid flera av myndigheterna jobbar allt fler medarbetare hemifrån i den mån det är möjligt. Men på Uppsala universitet – Campus Gotland är effekterna av coronaviruset påtaglig.

Sedan den 18 mars bedriver vi inte någon utbildning i våra fysiska lokaler utan all undervisning sker på distans, berättar Christina Wessman Engberg.
Vid mötet rapporterade arbetsförmedlingen att det i nuläget inte kommit in några varsel som kan kopplas till coronaviruset.

Representanterna beslutde om fortsatt samverkan vilket länsstyrelsen kommer att ombesörja.

Vid mötet deltog representanter från Riksarkivet, Försäkringskassan, Migrationsverket, Svenska spel, Universitet- och högskolerådet, Skogsstyrelsen, Polisen, Kriminalvården, CSN, Uppsala universitet - Campus Gotland, Sida, Kronofogdemyndigheten, Swedavia, Arbetsförmedlingen, Riksantikvarieämbetet, Gotlands tingsrätt, Åklagarmyndigheten och Skatteverket.

Kontakt