Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nöjda besökare på naturum Gotland

Höstlovspyssel på naturum Gotland

Foto: Laila Asterhag

Besökarna på naturum Gotland i Vamlingbo är nöjda med sitt besök och med de utställningar och aktiviteter som erbjuds. Det visar den besökarundersökning som Naturvårdsverket lät göra sommaren 2019.

I Sverige finns 33 naturum, besökscentrum som fungerar som en port till naturen med information om djur, växter, geologi och kulturhistoria i närområdet. Sommarens 19500 besökare vid naturum Gotland i Vamlingbo har bland annat kunnat ta del av utställningen ”Kampen för klimatet”, hälsa på bina i bihotellet och delta i allt från orkidévandring till Linnédagar.

– Vi har haft en fullspäckad säsong med många härliga besök av gotlänningar, turister och skolklasser. Nu planerar vi för fullt inför julhelgen då vi kommer att hålla öppet med barnpyssel i naturmaterial, berättar naturum Gotlands föreståndare Laila Asterhag.

På Gotland genomfördes besökarundersökningen i juli månad och besvarades av 125 personer. Landets alla naturum får överlag mycket gott betyg i undersökningen, inte minst naturum Gotland som ligger över rikssnittet på nästan alla frågor. Här svarar 94 procent att de är nöjda med sitt besök, 91 procent att besöket på naturum har gjort dem mer intresserade av att själva bidra till att bevara naturen och 87 procent att besöket har inspirerat dem att ge sig ut i naturen i området.

– Naturum Gotlands uppgift är just att förklara och ge förståelse för det som är speciellt med Gotlands natur och att inspirera fler att ge sig ut i naturen. Att besökarna i Vamlingbo tycker att vi lyckas med det och ger oss så högt betyg känns jättekul och sporrar oss inför planerandet av nästa säsong, säger Laila Asterhag.

Naturum Gotlands öppettider under julhelgen
27-30/12 samt 2-5/1 kl. 12.00-17.00

Naturum Gotlands webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss