Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Anmäl dig till höstens stora konferens om totalförsvaret

Är du intresserad av att lära dig mer om totalförsvaret? Anmäl dig till konferensen 3 oktober.

Är du intresserad av att lära dig mer om totalförsvaret? Anmäl dig till konferensen 3 oktober.

Försvarsministern Peter Hultqvist kommer, liksom inrikesminister Mikael Damberg och Sveriges Radios vd Cilla Benkö. Höstens stora totalförsvarskonferens i Visby fokuserar på demokrati, påverkanskampanjer och återuppbyggnaden av totalförsvaret. Anmäl dig idag!

Konferensen arrangeras 3 oktober på Wisby Strand, av Länsstyrelsen i Gotlands län och Gotlands regemente. Den riktar sig till alla, med syftet är att höja kunskapen och öka engagemanget kring totalförsvaret.

– Vi vill få fler att förstå att totalförsvaret är något som angår alla. Att individer, organisationer, företag och myndigheter alla är en del av det, säger Amy Rankin, kris- och beredskapshandläggare vid länsstyrelsen.

Konferensen pågår från tidig förmiddag till kvällen, och bjuder på flera spännande namn och ämnen. Bland talarna finns bland andra Jack Werner, journalist och författare med specialområde inom källkritik och bemötande av falska uppgifter. Gabor Nagy, Försvarsmakten, ger oss tillsammans med Dan Eliasson, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, en inblick i hur långt vi kommit i Sverige med att bygga upp totalförsvaret.

Mikael Damberg, inrikesminister, talar om krisberedskap. Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio berättar om bolagets särskilda uppgifter i händelse av samhällsstörning och höjd beredskap.

Bland de lokala deltagarna märks bland andra Nancy Yussef, Företagarna, Kirsten Åkerman, Svenskt näringsliv och Anna Törnfelt, LRF, som diskuterar vad det gotländska samhället kan göra. De frivilliga försvarsorganisationerna fyller en mycket viktig funktion i totalförsvaret, och kommer genom Anna Klintbom, Röda Korset, att redogöra för hur de tar sig an uppgiften.

– Dessutom blir det en panelutfrågning om påverkanskampanjer, propaganda och medias ansvar, säger Amy Rankin.


Här hittar du dagsprogrammet Pdf, 355 kB, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du kvällsprogrammet Pdf, 353.8 kB, öppnas i nytt fönster.Tid: Torsdag 3 oktober 2019

Dagsprogram: kl 09.00-15.30. Kvällsprogram: kl 17.00-20.00

Plats: Wisby Strand, Strandvägen 4, 621 55 Visby

Tillgänglighet: Hiss, tillgänglig för rullstol, tillgänglighetsanpassad toalett, hörslinga

Övrigt: Kostnadsfritt. Vi bjuder på fika och enklare lunch

Anmälan senast 23 september klockan 10.00 via länken:
https://link.webropolsurveys.com/EP/7F9271B4B127A05F Länk till annan webbplats.


Har du frågor:

E-post: totalforsvarskonferens2019.gotland@lansstyrelsen.se
eller Amy Rankin, telefon: 010-223 94 09

Snabbfakta totalförsvaret
Totalförsvaret omfattar det militära och det civila försvaret. Sveriges totalförsvar ska skydda och försvara landet, människors liv och hälsa, samhällets funktioner likaväl som de grundläggande värdena demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Ett väl fungerande och välkänt totalförsvar ska avhålla andra från att vilja angripa eller utöva påtryckningar mot Sverige.

Länsstyrelsen på Gotland är länets högsta civila totalförsvarsmyndighet, och har ett nära samarbete med bland annat Försvarsmakten och Region Gotland när det gäller att stärka motståndskraften på ön.

Kontakt