Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Energifrågor gav flera vinster på Energiexpo!

Vinnarna i länsstyrelsens tävling under Energiexpo 2019.

Vivianne och Ingvar Pettersson från Alva med en av vinsterna i länsstyrelsens tävling under Energiexpo 2019. Foto: Anna Sorby

Den 31 augusti fanns länsstyrelsen på plats på Energiexpo för att informera om hur vi arbetar med energi och klimat. Här hittar du de rätta svaren och vinnarna i vår tipspromenad!

Energiexpo bjöd på många utställare och intressanta föreläsningar om energiomställning på Gotland med inspiratören Mattias Goldmann samt Energimyndigheten. I länsstyrelsens monter var det stort fokus på investeringsstödet Klimatklivet, som kommer att ha en ansökningsomgång öppen inom kort, samt de stöd som erbjuds inom landsbygdsprogrammet.

– Många ville prata med oss och veta mer om vilka stödmöjligheter det finns. Det är kul att höra att det finns så mycket goda idéer kring åtgärder som kan göra Gotland bättre och bidra till klimatmålen, säger Anna Sorby, klimathandläggare på länsstyrelsen.

Länsstyrelsen arrangerade också en tipspromenad med kluriga frågor kopplade till energi och klimat. Högsta vinsten var en krislåda fylld med saker som är bra att ha hemma vid längre strömavbrott. Andra fina priser som delas ut är en bok om hur cykling kan förändra världen och årskort på Fenomenalen.

Alla vinnare i tipspromenaden:
Vivianne Pettersson, Alva
Tom Iversjö, Väskinde
Anders Kjellström, Mölndal
Ida Enblom, Ardre
Mona Pettersson, Stånga
Philip Iversjö, Väskinde

Stort GRATTIS till vinnarna säger vi på länsstyrelsen!

Här kan du se frågor och rätta svar från tipspromenaden Pdf, 22.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt