Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens första sommarträff

Demokratin 100 år, Almedalsveckans framtid och hållbar kryssningsturism är tre ämnen som kommer att uppmärksammas vid årets sommarträff. Drygt 300 personer har bjudits in till sommarträffen som arrangeras torsdagen den 11 juli.

– Det är en stor glädje för mig att för första gången som landshövding på Gotland få möjlighet att bjuda in gotlänningar och vinterfastlänningar till sommarträffen. Vi vill erbjuda en plattform för öppna, kreativa och konstruktiva samtal och inspirera till nya relationer mellan människor som jobbar och kan jobba för Gotlands utveckling, säger Anders Flanking.

Årets sommarträff har moderniserats och fått en liten ansiktslyftning.

– Vi vill skapa en något enklare tillställning samtidigt som vi behåller den familjära och kreativa känslan, säger Anders Flanking.

I år kommer sommarträffen därför att hållas i länsstyrelsens trädgård där besökarna får lyssna till ett fartfyllt panelsamtal med aktuella gäster, därefter bjuds det på grillat gotländskt lamm och primörer från ön.

– Vi har kortat programmet något. Det handlar dels om att minska kostnaderna, men också om att skapa en rapp känsla, säger Anders Flanking.

Förändrad inbjudningslista
Även inbjudningslistan har setts över och till årets sommarträff har antalet inbjudna gäster minskat till cirka 300 personer.

– Syftet är ju att skapa spännande möten, så på årets lista återfinns en del nya namn som exempelvis en gotländsk kakelugnsmakare och vinnaren av regionens Förnyelsepris. Tanken är att vi kommer att förnya listan år för år för att skapa nya kreativa möten mellan människor som kanske annars inte skulle träffas, säger Anders Flanking.

Kontakt