Risk för vattenbrist i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Anders Flanking ny landshövding i Gotlands län

Anders Flanking tillträder som landshövding i Gotlands län 1 juni.

Anders Flanking tillträder som landshövding i Gotlands län 1 juni.

Regeringen har utsett Anders Flanking till landshövding i Gotlands län. Anders Flankings förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Gotlands län gäller från och med den 1 juni 2019 till och med den 31 maj 2022.

– Anders Flanking är en kunnig och kompetent person som har erfarenhet av både svensk statsförvaltning och av att vara politiskt förtroendevald, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Anders Flanking är född 1957. Han är sedan juli 2016 länsråd vid Länsstyrelsen i Kronobergs län. Anders Flanking har tidigare bland annat varit kommunalråd, riksdagsledamot och partisekreterare. Mellan 2011 till 2014 var han statssekreterare på Miljödepartementet.

– Jag är hedrad och ödmjuk att ha fått regeringens förtroende att leda länsstyrelsens arbete på Gotland. Jag ser en stor potential i ett län som Gotland, som har en stark attraktionskraft. Som ny landshövding och chef för länsstyrelsen kommer jag nu börja med att sätta mig in i min nya roll och jag ser fram emot att ta mig an arbetet att utveckla länet tillsammans med personalen, näringslivet, organisationer och regionen. Min erfarenhet från arbetet som länsråd är att det är fantastiskt att få arbeta på en länsstyrelse med bredden av uppgifter och samtidigt en regional närvaro.

Tidigare landshövding vid Länsstyrelsen i Gotlands län Cecilia Schelin Seidegårds förordnande löpte ut den 31 december 2018 efter nio år som landshövding.

Kontakt

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss