Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Är du Gotlands och Sveriges nästa mästare i innovation?

2018 års gotländska SKAPA-vinnare

Nu är det dags för alla idérika gotlänningar att ansöka till årets SKAPA-priser. I år kommer tre nationella priser att delas ut: det stora SKAPA-priset, ett talangpris för unga innovatörer och ett pris till årets förebild. Ansök själv, eller nominera någon annan!

Det är stiftelsen SKAPA som står bakom priserna och Länsstyrelsen i Gotlands län som håller i länsuttagningen. Genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer vill stiftelsen verka för att Sverige fortsatt ligger i framkant som ett av de mest innovativa länderna i världen.

Tävlande idéer får vara kommersiellt introducerade tidigast 2017 och ska finnas på marknaden senast 2020. Vid bedömningarna har kreativitet stor betydelse liksom internationell marknad och potentiell lönsamhet. Annat som bedöms är teknisk höjd, den immaterialrättsliga situationen, sökandes och projektets bakgrund samt samhällsnytta.

Den 10 maj är du som tävlar i kategorierna SKAPA-priset och SKAPA talang för unga innovatörer välkommen att presentera din idé för den gotländska juryn. Juryn utser länsvinnare som belönas med diplom och en prissumma på totalt 20.000 kronor.

Därefter tävlar länsvinnarna om det nationella priset där den totala prissumman, som kan fördelas på flera personer, uppgår till 500 000 kr för SKAPA-priset och 250 000 kr för SKAPA-talang. Den nationella tävlingen går av stapeln på SKAPA Innovationsmässa i Stockholm den 14 november 2019.

Läs mer om SKAPA-priset och ansök på www.stiftelsenskapa.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast den 23 april 2019.

Kontakt

Johan Gråberg

Tillväxtstrateg vid Länsstyrelsen i Gotlands län