Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stor kinesisk delegation på besök i Viklau

Invigning av Moving Floors anläggning i Viklau

En 25 personer stark kinesisk delegation var idag på Gotlandsbesök. På programmet stod bland annat invigning av det gotländska företaget Moving Floors självrengörande ladugårdsgolv på en grisgård i Viklau.

I länsstyrelsens uppdrag ingår att främja regional tillväxt och konkurrenskraft. Internationell samverkan är ett sätt att nå dit, och Gotlands län har sedan 2010 ett samarbete med den kinesiska turistön Hainan. I förra veckan var landshövding Cecilia Schelin Seidegård tillsammans med företrädare för Moving Floor på ett kort men intensivt besök på systerön. Hainan har visat stort intresse för det gotländska företagets självrengörande ladugårdsgolv, som skulle kunna förbättra djurhälsan och underlätta biogasproduktionen på ön.

Den här veckan var det Gotlands tur att ta emot en kinesisk delegation med deltagare från CAAA, Kinas motsvarighet till Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Kinas största grisproducerande företag och ett forskningsinstitut. På Gotland fick de en presentation av hur Moving Floors lösning fungerar i praktiken. Förutom Gotland besöker delegationen Stockholm för möten med LRF och Näringsdepartementet.

Kontakt