Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En dag om hållbara transporter

Onsdagen den 5 september anordnar länsstyrelsen, Region Gotland och projektet Fossilfri Framfart tillsammans två evenemang med fokus på hållbara transportlösningar och smarta arbetsmaskiner.

Under dagen kommer flera föredrag att hållas om bland annat förnybara bränslen, elektrifiering, företagsstöd, fossilbränslefria fordon och miljötrender som påverkar transportbranschen. På kvällen informeras det om elfordon, förnybara bränslen och olika stöd som privatpersoner kan söka.

– Dagen riktar sig framförallt till dem som på något sätt arbetar med transporter eller arbetsmaskiner medan kvällen är mer för privatpersoner, men alla intresserade är givetvis välkomna på båda evenemangen, säger Anna Sorby, energi- och klimathandläggare på länsstyrelsen och en av arrangörerna.

Evenemangen bjuder på duktiga föreläsare från RISE, Sustainable Innovations, IVL Svenska Miljöinstitutet, SEKAB, f3 (fossil free fuels), Energimyndigheten och Biogas Öst, samtidigt som en del fordonstillverkare och återförsäljare också kommer att finnas på plats för att berätta om olika lösningar och visa upp fordon. På kvällen kommer deltagarna att få möjlighet att provköra och provcykla olika fordon. Båda evenemangen är helt kostnadsfria men anmälan krävs eftersom det ska serveras lunch och fika.

– Jag tror att det kommer bli väldigt intressant och inspirerande. Jag hoppas att många tar tillfället i akt och anmäler sig för att ta del av allt som dagen har att erbjuda, avslutar Anna.

Anmälan till evenemangen görs till Anna Sorby via telefon eller epost, senast den 29 augusti.

Kontakt