Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Energiprojekt på ön samlade under Energiexpo

Engagemanget för energifrågor är stort på Gotland. Det syns bland annat på intresset från olika energiprojekt att delta på årets Energiexpo på Gangvide farm i När lördagen 25 augusti.

På Gotland pågår energiprojekt inom allt från energieffektivisering och fossilfria transporter till fossilfritt kött, bilpool samt sol-, vind- och bioenergi.

– Under årets Energiexpo kommer alla energi- och klimatprojekt som jag känner till att vara representerade. Det är ett bra tillfälle att sprida kunskap, idéer och inspiration både till besökarna och till de andra projekten, säger Agneta Green, energi- och klimatsamordnare på Länsstyrelsen Gotland.

Länsstyrelsen kommer att vara på plats för att informera om tre energiprojekt inom områdena hållbara transporter och energieffektivisering. 

Besökarna kommer också att kunna lyssna och ställa frågor om regeringsuppdraget att göra Gotland till pilot för ett hållbart energisystem. Mattias Eriksson, projektledare på Energimyndigheten, kommer att ta plats på scenen under förmiddagen, efter invigning av landshövdingen och regionstyrelsens ordförande.

Ladda ner programmet under Energiexpo

Kontakt