Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Telefonnummer har bytt plats på röstkorten inför valet

Under perioden 16–22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Dessvärre har telefonnumret till Region Gotland och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet. Valmyndigheten beklagar detta och jobbar nu tillsammans med länsstyrelserna och kommunerna för att informera om vilket nummer som gäller för vilka frågor.

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats. Telefonnumret som anges till Region Gotland längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till regionen.

Detta gäller

  • Har du frågor som rör röstning på Gotland ska du ringa till Region Gotland, tel. 0498-26 81 27.
  • Om du upptäcker att dina uppgifter på röstkortet inte stämmer ska du ringa till Länsstyrelsen för att begära rättelse i röstlängden. Detta ska du göra senast den 28 augusti. Numret till Länsstyrelsen i Gotlands län är 010-223 92 92 eller växelnumret 010-223 90 00.
  • Har du allmänna frågor om valet och det svenska valsystemet kan du vända dig till Valmyndighetens valupplysning på telefon 020-825 825.

Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Valmyndigheten beklagar det inträffade. Vi på länsstyrelserna arbetar nu för att sprida informationen i våra kanaler och har också kontakt med länens kommuner så att även de kan gå ut med rätt information.

Mer information om valet hittar på Valmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt