Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välkommen till länsstyrelsens seminarier under Almedalsveckan!

Sveriges länsstyrelser i samverkan arrangerar en rad seminarier med anledning av valet i höst under årets Almedalsvecka. Här diskuteras bland annat det svenska valsystemet, spridning av falsk information och vikten av källkritik. Länsstyrelsen Gotland är också med och arrangerar ett seminarium om hållbara matval där det kommer att debatteras vilket ansvar aktörer i mat- och livsmedelssystemet måste ta för att hjälpa konsumenter att göra hållbara matval.

Vad är ett hållbart matval och varför finns det dåliga matval? Om detta handlar det seminarium som arrangeras av Gotlands mat- och livsmedelsstrategi, genom Länsstyrelsen Gotland och Region Gotland, den 3 juli.

– Vi vill skapa ett forum för samtal, konkreta förslag och steg till handling i frågan om hållbar mat och ansvar. Begreppet hållbarhet kommer att belysas i ett bredare perspektiv utifrån de tre aspekterna; ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, berättar Lars Nellmer, processledare för Gotlands mat- och livsmedelsstrategi.

Under Almedalsveckan arrangeras också en lång rad seminarier i Länsstyrelsens trädgård på Korsgatan i Visby. Den 4 juli står till exempel höstens val i fokus. Under förmiddagen arrangerar Sveriges länsstyrelser i samverkan tre seminarier som lyfter flera högaktuella frågor kring det svenska valet. Hur säkerställer svenska myndigheter och kommuner att det svenska valet kan genomföras utan otillbörlig påverkan? Vad gör svenska myndigheter för att motverka angrepp och och hur kan du bidra till demokratisk säkerhet? Det kommer att diskuteras och debatteras under tre seminarier med bland andra Anna Nyqvist, kanslichef på Valmyndigheten, SÄPOs generaldirektör Klas Friberg och Martin Törnros, 2018 års vinnare av viralgranskaren och internetstiftelsens pris "Det gyllene förstoringsglaset" i panelen.

Kontakt