20 sep 2024 klocka 09.30 - 14.00

Inspiration, kunskap och samverkan – så får vi Gotland att ställa om!

En illustrerad glödlampa och texten Gotland ställer om.

För att ge mer kraft åt ”Gotland ställer om” behövs mer aktiviteter och mer samverkan. Vi bjuder därför in till en träff för inspiration och kunskapshöjning, diskussioner kring aktiviteter, samordning och samverkan.

Folkbildningskampanjen ”Gotland ställer om” har varit igång i två år och 50 olika aktörer har valt att ställa sig bakom kampanjen. Ett flertal åtgärder har genomförts för att höja kunskapen om energi- och klimatfrågor, både inom organisationer och för allmänheten. Men ännu har Gotland en lång väg kvar att gå till klimatneutralitet 2040 – och här vill vi bidra!

Därför anordnar vi under året fyra olika tillfällen för diskussioner, erfarenhetsutbyte, samordning och samverkan. Under årets tredje träff fördjupar vi oss kort i temat klimatanpassning.

Efter programmet med Gotland ställer om finns möjlighet för de som vill att stanna kvar mellan kl. 12:00 – 14:00 för gemensam lunch och vidare samtal om demokratisk delaktighet i den gröna omställningen. Det är forskare från Nordregio som arbetar i EU-projektet DUST Länk till annan webbplats. som bjuder in till det mötet. De vill berätta mer om ett erbjudande om att delta på nätverkande aktiviteter med andra regioner i EU.”

Program – tema klimatanpassning

 • Introduktion
 • Tema: Klimatanpassning
  Hur påverkas Gotland av klimatförändringar? Vem ansvarar för att klimatanpassa? Vad gör Region Gotland och länsstyrelsen för att klimatanpassa? Vad kan andra aktörer göra?
  Medverkande:

  Nathalie Ahlstedt-Mantel, verksamhetsutvecklare, Region Gotland
  Max Sundberg-Wallman, planarkitekt, Region Gotland
  Elin Sander, samordnare klimatanpassning, länsstyrelsen
 • Laget runt – aktiviteter och idéer framåt, samverkansbehov?
 • Sammanfattning och avslut
 • För de som vill delta: Gemensam lunch och samtal om demokratisk delaktighet och nätverkande aktiviteter inom EU

Träffen är kostnadsfri och riktar sig främst till de aktörer som står bakom kampanjen eller planerar att gå med i kampanjen i år. Länsstyrelsen bjuder på fika. Projektet DUST bjuder på lunch för de som deltar i det efterföljande mötet.

Vid frågor eller behov av specialkost, kontakta Agneta Green via e-post agneta.green@lansstyrelsen.se eller telefon 010-223 93 58.

Var:
Hörsalen, Donnerska huset.
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
18 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 18 september klockan 23.59.Vill du vara med på lunchen och samtal om demokratisk delaktighet och nätverkande aktiviteter inom EU kl 12.00–14.00?
Vill du vara med på lunchen och samtal om demokratisk delaktighet och nätverkande aktiviteter inom EU kl 12.00–14.00?


Genom att svara "Ja" accepterar jag att länsstyrelsen delar min e-postadress med projektet så att de kan skicka mig mer information om eftermiddagsmötet.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss