10 jul 2024 klocka 13.00 - 18.00

Hantering av lamm på bete

Hund vallar får på ett fält. Logotyper för Gotlands Fåravelsförening, Gotlands Vallhundsklubb, Ett rikt odlingslandskap, EU strategiska planen, Länsstyrelsen i Gotlands län

Välkommen till Gammelgarn Trosing i Katthammarsvik den 10 juli klockan 13.00 för en temadag om hantering av lamm på bete!

Peter Helén, tidigare verksam på Storå Lamm i Danmark med 2 000 tackor kommer och förevisar hantering av lamm med fokus på skötsel på bete. Hur kan vi effektivt hantera lamm under betesperioden? Hur bygger vi upp en hantering på betet och var placerar vi den bäst för att få ett effektivt arbetsmoment?

Det här är en fortsättning och fördjupning på den tidigare träffen med mer inriktning på bete och praktiskt utformande. Aktiviteten är kostnadsfri. Den arrangeras av Gotlands Vallhundsklubb och Gotlands Fåravelsförening tillsammans med länsstyrelsen och bekostas med medel från EU och svenska staten genom projektet Ett rikt odlingslandskap.

Möjlighet finns att ta med sin vallhund för att få hjälp med den under dagen. Detta arrangemang passar både dig som har vallhund idag likväl dig som arbetar utan hund.

Anmäl dig senast den 3 juli till gotlandsvallhundsklubb@outlook.com

Följ med på AW

På kvällen hänger de som vill med på After Work klockan 18 på Gjutjärn Pub & Restaurang i Katthammarsvik.

Var:
Gammelgarn Trosing i Katthammarsvik
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
03 jul 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss