Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

18 sep 2024 klocka 10.00 - 14.00

Mycoplasma bovis – en utmaning i smittskydd för nötreatur

Kor på grönbete står bredvid varandra.

Välkommen på en träff om bakterien Mycoplasma bovis och hur den drabbar nötkreatur – ett ökande och kostsamt hot mot näringen.

Bakterien Mycoplasma bovis orsakar bland annat svårbehandlade lunginflammationer, ledinfektioner och mastit. Djurhälsoveterinärerna Erik Cederlund och Annika Melin går igenom smittämnet, hur en besättning kan skydds mot infektion, provtagning, diagnos och vad den som blir drabbad behöver göra.

Träffen riktar sig till både kött- och mjölkproducenter. Vi börjar med fika klockan 10 följt av föreläsning fram till klockan 12. Protos bjuder på lunch. Därefter är det frågestund med fallbeskrivningar fram till klockan 14.

Arrangörer är Länsstyrelsen i Gotlands län, Gård & Djurhälsan och Växa. Meddela eventuella matpreferenser till maria.h.eriksson@lansstyrelsen.se.

Varmt välkommen!

Loggor för Växa, Gård- & Djurhälsna, Protos och Länsstyrelsen i Gotlands län.
Var:
Gotland Grönt Centrum
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
15 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 15 september klockan 23.59.

Skriv 12 siffror utan bindestreck. Personnummer behövs till den ekonomiska redovisningen.

Vi behöver samla in dessa uppgifter från dig i vår insats för att få rätt till stöd. Uppgifterna kommer att lämnas in med vår ansökan om utbetalning av stöd. Jordbruksverket är personuppgiftsansvarig och behandlar uppgifterna elektroniskt och lagrar dem i enlighet med vad som gäller för myndighetens arkivhantering.

Personuppgifterna används för ändamålen stödhantering, kontroll, statistik, information och för uppföljning, utvärdering och analys. Personuppgifterna delas med länsstyrelsen, Skogsstyrelsen, Sametinget, Lokala aktionsgrupper, Ekonomistyrningsverket, övervakningskommittén för den strategiska planen, utvärderare av den strategiska planen, programutvärderare, Riksrevisionen, Regeringskansliet, EU-kommissionen samt andra myndigheter och EU:s institutioner för motsvarande ändamål

Vill du veta mer om Jordbruksverkets behandling av personuppgifter finns det mer information att ta del av på www.jordbruksverket.se/personuppgifter Länk till annan webbplats..

Aktiviteten genomförs inom Smittskyddsprojektet som finansieras med pengar från EU och svenska staten, inom ramen för den svenska strategiska planen för den gemensamma jordbrukspolitiken 2023-2027.

EU-logga med texten "Medfinansieras av Europeiska unionen."

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss