Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

18 jun 2024 klocka 10.00 - 13.00

Fältvandring om biologisk mångfald i åkerlandskapet

Fält och buske i förgrunden, kvarn och hus i bakgrunden.

En av platserna på gården som vi kommer titta närmare på under fältvandringen. Foto: Anne Meyer

Välkommen på en fältvandring om biologisk mångfald i åkerlandskapet hos Anita Hägg i När tillsammans med Anne Meyer på Waila.

Anita bedriver konventionell mjölkproduktion och är jägare. Hon har gjort en hel del för fältvilt de senaste åren och vill nu lägga större fokus på åtgärder som gynnar fler artgrupper samtidigt, som pollinatörer och fältvilt.

Under fältvandringen berättar Anita om sina erfarenheter och Anne ger tips om hur vi kan öka den biologiska mångfalden på gården. Varför behöver vi prata om biologisk mångfald i jordbruket och vilka enkla och kostnadsextensiva åtgärdar gynnar den biologiska mångfalden på en gård är frågor som tas upp. Du kommer också få information om Arlas hållbarhetsersättning. Vi bjuder på enkel fika.

Anne Meyer är landskapsekolog (universitetsdiplom) och rådgivare för biologisk mångfald och klimat inom Greppa Näringen. Hon jobbar på miljöföretaget Waila i Hemse.

Det går att få individuell rådgivning av Anne. Under rådgivningen kan fokus ligga på olika artgrupper fåglar, pollinatörer, fältvilt, nyttodjur och markorganismer beroende på lantbrukarens intresse. Hör gärna av dig direkt till anne.meyer@waila.se alternativt på 0498-29 07 70. Eller kontakta länsstyrelsen för mer information.

Anne Meyer, fotograff Linnea Ronström
Var:
När Siglajvs 848
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
16 jun 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 16 juni klockan 23.59.
Skriv 12 siffror utan bindestreck. Personnummer behövs för den ekonomiska redovisningen.
Denna aktivitet finansieras genom Greppa näringen, med medel från EU och svenska staten. Målgrupp är lantbrukare och deras familjemedlemmar samt anställda inom jordbruks- och trädgårdsnäringen. Ingår du i denna målgrupp? (obligatorisk)
Denna aktivitet finansieras genom Greppa näringen, med medel från EU och svenska staten. Målgrupp är lantbrukare och deras familjemedlemmar samt anställda inom jordbruks- och trädgårdsnäringen. Ingår du i denna målgrupp? (obligatorisk)
Så hanterar vi dina personuppgifter

Loggor för Greppa näringen och EU:s jordbruksfond.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss