Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

06 aug 2024 klocka 13.00 - 15.30

Fältvandring om biologisk mångfald och snittblomsodling

Dalior som blommar i ett trädgårdsland.

Att odla snittblommor – ett sätt att öka den biologiska mångfalden i dina odlingar och stärka ekonomin i verksamheten. Fler och fler odlare ser nyttor av att integrera blommor i sina odlingar. Nu erbjuds tillfälle att titta på snittblomsodling och lära mer om hur det fungerar och vilka nyttor det kan ge.

Vi samlas på Liste gård i Norrlanda den 6 augusti kl 13:00 för fältvandring och samtal med Christina Sundkvist och trädgårdsmästare Emma Remén och Maria Nitz, som tillsammans har hand om odlingen. Blommorna odlas på friland helt utan kemiska bekämpningsmedel. Säsongen löper från juni till oktober och de odlar ett 40-tal sorters sommarblommor och flertalet perenner. Vi kommer att prata om metoder för odling, saker att tänka på gällande såväl skötsel som försäljning och vilka utmaningar och möjligheter som finns med snittblomsodling.

Stefan Uddin, erfaren växtodlingsrådgivare med specialområde biologisk mångfald i odlingslandskapet, medverkar på träffen och berättar om hur odling av blommor kan bidra till den biologiska mångfalden, och vilka värden detta kan ha både ovan och under jord. Stefan har arbetat som odlingsrådgivare inom lantbruket i nästan 30 år och driver själv en mindre gård som även är demogård för jägareförbundet gällande omsorg om fältvilt, samtidigt som han arbetar som konsult. Stefan arbetar mycket med att återskapa små naturliga oaser för bland annat pollinerare och fåglar.

Porträttbild på Stefan Uddin.

Träffen riktar sig främst till dig som är eller vill bli ekologisk producent, men då odlingen inte är ekologisk idag och ämnet är relevant för alla typer av odlare så välkomnas alla (i mån av plats).

Kläder efter väder. Vi bjuder på fika! Vid frågor eller behov av specialkost, kontakta Cecilia Palmén på cecilia.palmen@lansstyrelsen.se eller 010-223 92 25.

Var:
Liste gård, Norrlanda
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
04 aug 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 20 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 4 augusti klockan 23.59.
Skriv tolv siffror utan bindestreck. Personnummer behövs för den ekonomiska redovisningen.
Aktiviteten anordnas genom projektet Ekologisk produktion och bekostas med medel från EU och svenska staten. Målgruppen är verksamma inom lantbruks- och trädgårdsföretag på Gotland, främst ekologiska producenter och de som är intresserade av att eventuellt bli ekologisk producent. Ingår du i denna målgrupp? (obligatorisk) * (obligatorisk)
Aktiviteten anordnas genom projektet Ekologisk produktion och bekostas med medel från EU och svenska staten. Målgruppen är verksamma inom lantbruks- och trädgårdsföretag på Gotland, främst ekologiska producenter och de som är intresserade av att eventuellt bli ekologisk producent. Ingår du i denna målgrupp? (obligatorisk)

Träffen är kostnadsfri och anordnas inom projektet Ekologisk produktion med medel från EU och svenska staten, genom den strategiska planen för den gemensamma jordbrukspolitiken.

EU-logga med texten "Medfinansieras av Europeiska unionen".

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss