Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

16 sep 2023 klocka 15.00 - 17.30

Naturum fyller 50 år
– Fira med svamptema

Bildmontage. Till vänster en kvinna med kort hår och glasögon hållnades en svampkorg. Till höger en översiktsbild över en svampkorg full med svamp.

Naturum Gotland firar årsdagen med svamptema.

Porten till naturen, Naturum, firar 50 år i år och på Gotland firar vi lite extra den 16 september med en eftermiddag i svampens tecken.

Naturum Gotland är ett av 32 naturum i Sverige, och faktiskt ett av de tre som öppnade först, för 50 år sedan. Naturum finns över hela landet, från Abisko i norr till Öresund i syd, och finns i nationalparker och andra skyddade naturområden. Tillsammans har alla naturum 1,7 miljoner besökare per år.

Firande med svamptema

Lördagen den 16 september firar vi årsdagen här på Gotland med svamptema. Riina Noodapera besöker oss och berättar om Gotlands vanligaste svampar, och du kan ta med dig egna svampar för att få dem artbestämda. Det kommer vara bildvisning, föredrag och utställning i svampens tecken.

Det serveras även en god svampsoppa med bröd.

Till svampfirandet behöver man föranmäla sig. Och evenemanget kostar 250kr, där middag ingår. Anmälan sker via webbplatsen www.timecenter.se/naturumgotland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppet i Naturum

Naturum Gotland håller öppet under födelsedagen (och alla andra dagar hela september ut) klockan 11:00 – 16:00.


 

Var:
Vamlingbo Prästgård Naturum
Kostnad:
250
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss