Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

24 maj 2023 klocka 15.00 - 20.00

Testguidning i den blivande nationalparken

Ett foto av en kvinn som pratar framför en grupp människor i skogen.

Under nationalparkernas dag 2022 var det ett stort gäng deltagare som hjälptes åt att trampa upp den blivande nationalparkens första vandringsled. I år kommer dagen att fokusera på vad man faktiskt vill se och uppleva längst den upptrampade leden. Vi söker därför dig som vill vara först och som vill hjälpa oss att utveckla områdets upplevelsevärden.

Samling

Samling sker vid väg 693 mellan Rute kyrka och Fleringe kyrka. Nedan finner du en karta som hjälp att hitta till samlingsplatsen. Vi kommer även placera ut en skylt längst med vägen som hjälper dig att hitta rätt.

En kartbild av en väg som sträcker sig i nordvästlig riktning. Vägen går från Rute kyrka längst ner på bilden, till Fleringe kyrka som ligger i den övre/norra delen av bilden.

Längs väg 693 som går mellan Rute kyrka och Fleringe kyrka kommer en skylt visa var ni ska svänga in.

Vandring till olika stationer

När du kommer till parkeringen kommer du att få inledande information av oss på plats. Därefter kommer du och ditt sällskap att få vandra i väg längst den led som vi förberett. Den totala sträckan för vandringen är 2 kilometer i bitvis skogig terräng.

Under vandringen kommer ni att stanna till vid fyra olika stationer. På varje station finns personal som kommer att berätta mer om områdets känsliga natur, vatten, geologi, människans historia och det unika moasiklandskapet.

I slutet av vandringen vill vi veta vad du tycker om det du har fått se och höra. Sista stoppet blir därför en fikastation där du kommer bli intervjuad om din upplevelse.

Bra att veta

Terrängen längst vandringsleden är röjd, men det kan finnas vissa ojämnheter i marken. Det är därför viktigt med stabila skor och eventuellt vandringsstavar om du behöver. Vi kommer att genomföra dagen oavsett väder. Se därför till att klä dig efter dagens väder.

Under vandringen till de olika stationerna kommer det även ges möjlighet att upptäcka området på egen hand genom ett bingo.

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Dagen är uppdelad i två pass, ett med drop-in mellan kl. 15.00-16.00 och ett med drop-in mellan kl. 18.00-19.00. Sista anmälningsdag är den 21 maj.

Anmäl dig till pass 1

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 21 maj klockan 23.30.

Anmäl dig till pass 2

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 21 maj klockan 23.30.
Var:
Mölnermyr
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
21 maj 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss