• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

  Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

13- 14 sep 2023 klocka 06.00 - 00.00

Studieresa för grönsaksodlare

Är du en småskalig grönsaksproducent som vill inspireras och få nya kunskaper och affärsidéer om grönsaksodling? Då ska du anmäla dig till vår studieresa till Järnatrakten den 13-14 september!

Vi kommer att besöka flera spännande verksamheter och lära oss om såväl olika odlingsmetoder som affärsutveckling.

Vi utgår med egen buss från Visby. Som deltagare står du för en del av resa och boende, ca 1000-1500 kr beroende på hur många som åker, samt egen frukost på resan dit och middag på resan hem.

Studieresans första dag

 • Samling i hamnen cirka 06.15.
 • 07.15-10.30 Båtresa
 • Besök på Carlssons Grönt
 • Besök på Karshamra mat och trädgård
 • Besök på Nibble handelsträdgård
 • Ytterjärna hotell: Gemensam middag, tid för reflektion och samtal. LRF Öst bjuder på middagen.

Studieresans andra dag

 • 08.00 Avfärd från hotellet
 • Besök på Osprey Farm
 • Besök på Skillebyholm
 • Besök på Skilleby trädgård
 • 20.45-00.00 Båtresa hem

Anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan. Det finns ett begränsat antal platser. Efter anmälan kommer du får mer information om program och tider för resan.

Studieresan organiseras av Matbyrån och Länsstyrelsens projekt Ekologisk produktion. Finansieringen för studiebesöken kommer från landsbygdsprogrammet, med medel från EU och svenska staten. Delfinansiering för deltagarnas resa och boende kommer från Leader Gute och Goda Gotland. Middagen dag 1 bekostas av LRF Öst.

Var:
Järna
Kostnad:
1000-1500 kronor
Sista anmälningsdag:
23 aug 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 30 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 23 augusti klockan 23.30.
Kan du dela dig att dela rum med någon annan deltagare? * (obligatorisk)
Kan du dela dig att dela rum med någon annan deltagare?Aktiviteten anordnas genom projektet Ekologisk produktion och bekostas med medel från EU och svenska staten. Målgruppen är verksamma inom lantbruks- och trädgårdsföretag på Gotland, främst ekologiska producenter och de som är intresserade av att eventuellt bli ekologisk producent. Ingår du i denna målgrupp? * (obligatorisk)
Aktiviteten anordnas genom projektet Ekologisk produktion och bekostas med medel från EU och svenska staten. Målgruppen är verksamma inom lantbruks- och trädgårdsföretag på Gotland, främst ekologiska producenter och de som är intresserade av att eventuellt bli ekologisk producent. Ingår du i denna målgrupp?Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss