26 apr 2023 klocka 09.00 - 12.00

Nationella hemlöshetsstrategin - webbinarium

Ett litet hus av trä med ett utskuret hjärta.

Välkomna till webbinarium om den nationella hemlöshetsstrategin, som arrangeras av länsstyrelserna Blekinge, Kalmar, Gotland och Kronoberg.

Vi kommer att få information om den nya nationella hemlöshetsstrategin, olika perspektiv på hemlöshet samt kunskap om en framgångsrik beprövad metod för att avhjälpa hemlöshet, Bostad först.

Målgrupp för detta webbinarium är tjänstepersoner i kommunen som arbetar med bostadsförsörjning och/eller har uppdrag att motverka hemlöshet samt kommunala bostadsbolag. Även andra aktörer och intressenter, som exempelvis fastighetsägare, är varmt välkomna att delta.

Anmälan görs via Länsstyrelsen Kalmar

Program

09.00 Margareta Gothnier, Länsstyrelsen Gotland hälsar välkomna.

09.15 Socialdepartementet berättar om den nya nationella hemlöshetsstrategin.

09.30 Anna Lindskog och Anna Nerelius från Socialstyrelsen berättar om Socialstyrelsens uppdrag, hemlöshetskartläggningen och om framgångsfaktorn Bostad först.

10.10 PAUS

10.20 Åsa Paborn, talesperson hemlöshet Sveriges Stadsmissioner och Karolina Skog, sakkunnig bostad Stockholms Stadsmission ger sin syn på hemlösheten i Sverige, vad som kan göras åt den, samt kommenterar den nya nationella hemlöshetsstrategin.

10.50 Åsa Schelin, expert på boendefrågor på Sveriges Allmännytta ger exempel på bolag som är i uppstartsskedet att starta Bostad först.

10.20 Marcus Knutagård, bostadssocial forskare på Lunds universitet, ger inspirerande exempel på Bostad först.

11.50-12.00 Avslutning

Var:
Digitalt via Skype. Länk skickas ut efter anmälan.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
19 apr 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss