05 maj 2023 klocka 10.00 - 12.30

Kan regenerativ betesdrift öka produktion och biologisk mångfald?

Sista åren har det pratats mycket om regenerativt lantbruk och att nyttja betesdjur för att förbättra markhälsan. Men hur fungerar det egentligen? Nu anordnar projektet "Ett rikt odlingslandskap" en kurs för dig som vill veta mer, både i teori och praktik.

Vi besöker Kauparve gård i Alva där vi får se och höra hur lantbrukaren Henrik Ahlsten bedriver sin verksamhet och planerar utifrån regenerativa principer. Henrik har hållit på med direktsådd i tio år och tycker nu att det är dags för nästa steg; att integrera djuren mer i hela växtodlingen, genom att beta åkermark och skog och sköta betesmarker på ett mer aktivt sätt.

Vi kommer även att få träffa Gunnar Thelin som är växtekolog och har arbetat med kretslopp av växtnäring och växters näringsförsörjning på olika sätt sedan 90-talet. Han är dessutom nationellt ansvarig för etablering av EOV (Ecological outcome verification).

Bra att veta

Vi avslutar med gemensam lunch för de som vill. Ta med egen matsäck!

Aktiviteten riktar sig till lantbrukare och finansieras med pengar från landsbygdsprogrammet. Deltagandet är kostnadsfritt. Aktiviteten ingår i länsstyrelsens kompetensutvecklingsprojekt ”Ett rikt odlingslandskap”.

Var:
Samling sker på Alva Kauparve 541.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
03 maj 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Är du medlem i Greppa näringen? (obligatorisk)
Är du medlem i Greppa näringen? (obligatorisk)Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss