05 maj 2023 klocka 10.00 - 12.30

Kan regenerativ betesdrift öka produktion och biologisk mångfald?

Sista åren har det pratats mycket om regenerativt lantbruk och att nyttja betesdjur för att förbättra markhälsan. Men hur fungerar det egentligen?

Vi besöker Kauparve gård i Alva där vi får se och höra hur lantbrukaren Henrik Ahlsten bedriver sin verksamhet och planerar utifrån regenerativa principer. Henrik har hållit på med direktsådd i tio år och tycker nu att det är dags för nästa steg; att integrera djuren mer i hela växtodlingen, genom att beta åkermark och skog och sköta betesmarker på ett mer aktivt sätt.

Vi kommer även att få träffa Jörgen Andersson från Fjällbete, som arbetet med regenerativt lantbruk i många år. Han har även varit initiativtagare till Nordiska nätverket för regenerativt lantbruk. Utifrån sin gedigna kunskap och erfarenhet kommer han berätta om regenerativt lantbruk och svara på dina frågor.

Bra att veta

Vi avslutar med gemensam lunch för de som vill. Ta med egen matsäck!

Aktiviteten riktar sig till lantbrukare och finansieras med pengar från landsbygdsprogrammet. Deltagandet är kostnadsfritt. Aktiviteten ingår i länsstyrelsens kompetensutvecklingsprojekt ”Ett rikt odlingslandskap”.

Var:
Samling sker på Alva Kauparve 541.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
03 maj 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Är du medlem i Greppa näringen? (obligatorisk)
Är du medlem i Greppa näringen? (obligatorisk)Kontakt