Risk för gräsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

17 jan 2023 klocka 08.30 - 15.30

Från val till verkstad - 92 möjligheter

)2 möjligheter arrangeras av Tillväxt Gotland, Länsstyrelsen i Gotlands län, GEAB, Region Gotland, Uppsala universitet och Swedbank.

2023 års 92 möjligheter handlar om vilka val vi gjort på olika plan och hur dessa har skapat verkstad. Hur ska de politiker vi valt skapa verkstad denna valperiod? Vilka val gjorde du i din vardag och hur har dom lett till verkstad?

Årets program ska ge ny kunskap och inspirera! Vi får lyssna till goda exempel från vår närhet här på Gotland men också. en hel del från övriga Sverige. Vilka val behövde de göra för att skapa verkstad på den plats de. valt att bo och leva på? Välkommen den 17 januari. 2023 till 92 möjligheter!

Vi kommer att vara i kongresshallen, Wisby Strand. Dagen börjar 08:30 och slutar 15:30.

Kl. 08.30 - Incheckning och frukost

Kl. 09.00 - Inledning

Oskar Lindehejd och Malena Bendelin samt
Husbandet under ledning av Anders Knutas
hälsar alla välkomna!

Kl. 09.10 - David Ruthström - Årets Eldsjäl 2022

David berättar om vad som hänt och händer på Fårö.
Vilka möjligheter och utmaningar har Fårö att se fram emot?

Kl. 09.30 - Maria Bergstén om Stöckebygdens utveckling/Mötesplats Stöcke

2022 mottog Maria Bergstén ”Hela Sveriges Stora LAND-stipendium” för hennes engagemang i utvecklingen av byn Stöcke i Västerbotten. Maria kommer till oss och berättar om allt spännande som händer i hennes by. Bland annat får vi höra om ”Mötesplats Stöcke”, ett aktivitetshus, som genom engagemang, delaktighet och medskapande blivit en mötesplats på 2 500 kvm med fokus på rörelse i såväl utformning som innehåll.
Läs mer om Mötesplats Stöcke på www.motesplatsstocke.se Länk till annan webbplats.

Kl. 10.15 - Fikapaus & mingel

Kl. 10.45 - Husbandet
Husbandet under ledning av Lasse Knutas inleder förmiddagens andra avdelning

Kl. 10.50 - Lisa Gärdt - Värmskog

Från Värmland och Grums kommun kommer Lisa Gärdt. Hon jobbar i och med byn Värmskog och konceptet "Hållbara Värmskog". Lisa har erfarenhet av att arbeta med hållbarhet och landsbygdsutveckling i byn Värmskog såväl som hela kommunen Grums. Vi tar del av Värmskogs resa och får höra mer om ”Värmskogsstrategin”.
Läs mer om Värmskog på www.varmskog.se Länk till annan webbplats.

Kl. 11.15 - Region Gotland om landsbygdsutveckling

Region Gotland presenterar vad som händer kring landsbygdsutveckling

Kl. 11.30 - Utvecklingsbolagen - 20 års resa framåt

GUBIS och de 12 utvecklingsbolagen berättar om den 20 åriga resan de gjort. De delar med sig av såväl erfarenheter och insikter som utmaningar.

Kl. 11.45 - De nominerade Eldsjälarna

De tre kandidaterna till Årets Eldsjäl 2023 presenteras.

Kl. 11.50 - Lunchpaus & mingel

Kl. 13.00 - Annika Rydman om Granö Beckasin

Mitt emellan Lycksele och Umeå ligger byn Granö. För snart 20 år sedan samlades byn kring att rädda byns skola, vilket de gjorde och därefter har många andra projekt genomförts. Granö lockar nu människor från hela världen som både vill bo på och besöka platsen. Hör Annikas berättelse om byns resa och specifikt platsen Granö beckasin. Annika ger oss sina perspektiv på hållbarhet, vikten av att ha en varumärkesplattform och viljan att rädda bygden och skapa ett samhälle som fungerar.
Läs mer om Grano Beckasin på www.granobeckasin.com Länk till annan webbplats.

Kl. 13.30 - 14.25 - Gotländska framgångsrecept

Vi får träffa företagare från ön som berättar om deras resa och vad som driver dem. Det blir samtal och inspiration under ledningar av bland andra Annika Gustavsson juvelerare i Visby, Mattias Cöster företagsekonom på Campus Gotland och Kristina Olsson från GUBIS.

Gotlands Chips

Olivier och Emelie Lundgren berättar om vilka val de gjort för att nå de framgångar som deras företagande rönt.

Enggaarde AB i Rone

Lisa Engsrone driver Enggarde AB. Under parollen "där fridfullhet alltid ligger framför dina fötter" har hon skapat ett smörgåsbord av verksamheter och erbjudanden. Här finner besökaren Bed & Breakfast, Konferensanläggning, Saloon, Stall, Ridhus och Tryffeljakt för att bara nämna några delar.

Norra Gotlands Pastorat - Internet of things

Med rusande elpriser krävs innovativa och kreativa lösningar för att hålla koll på slantarna. Hur har Norra Gotlands Pastorat hanterat denna utmaning? Lösningen på problemet fanns inte alltför långt bort. Ta deras resa.

Roma IF

Matilda Kinberg lyfter fram några av alla de ingredienser som lyft Roma IF till den framgångsrika klubb de är idag.

Kl. 14.30 - Fikapaus & mingel

Kl. 15.00 - Årets Socken

Vi får en presentation av Årets Socken. Juryn ger sin motivering och vi får träffa företrädare och entreprenörer från socknen.

Kl. 15.15 - Årets Eldsjäl 2023

De tre nominerade kandidaterna presenteras. Juryn bestående av representanter från arrangörsgruppen för 92 möjligheter läser upp motiveringen till den utsedda vinnaren av Årets Eldsjäl 2023. Prischecken skriva under och delas ut.

Kl. 15.30 - Avslutning

Moderatorerna Oskar Lindehejd och Malena Bendelin summerar dagen och avslutar evenemanget.


Säkra din biljett

Biljetterna kostar 475 kronor, inklusive lunch och fika.
Köp biljetter på www.92mojligheter.se Länk till annan webbplats.

Om 92 möjligheter

92 möjligheter föddes 2015 som en idé utifrån den nationella konferensen 250 möjligheter. Oskar Lindehejd på Swedbank Gotland fick idén att göra en variant av den konferensen på Gotland och sagt och gjort den 12 januari 2016 gick arrangemanget av stapeln för första gången. Med 92 möjligheter vill vi arrangörer bidra till Gotlands utveckling genom att skapa en dynamik mellan akademi, näringsliv, Region Gotland, Länsstyrelsen och inte minst de gotländska eldsjälarna och entreprenörerna.

Läs mer på www.92mojligheter.se Länk till annan webbplats.

Var:
Kongresshallen, Wisby strand.
Kostnad:
475 kronor
Sista anmälningsdag:
16 jan 2023

Kontakt