• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

    Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

Vind i kombination med snöfall i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

24 jan 2023 klocka 13.00 - 15.00

Kan en regenerativ betesdrift öka biologisk mångfald?

Sista åren har det pratats mycket om regenerativt lantbruk och om att nyttja betesdjur för att förbättra markhälsan. Men hur fungerar det egentligen? Och hur påverkar betesdriften den biologiska mångfalden i landskapet?

Den 24 januari anordnar projektet ”Ett rikt odlingslandskap” ett webbinarium med den norske forskaren Ulf Ullring. Under webbinariet kommer du få svar på hur du kan öka den biologiska mångfalden med hjälp av regenerativ betesdrift. Länsstyrelsen kommer även att informera om de regler för jordbrukarstöd som är bra att känna till när man planerar betesdrift.

I maj kommer denna träff att följas upp med besök på Kauparve gård i Alva, där vi kommer att få veta hur verksamheten där bedrivs och hur regenerativa metoder spelar in i både drift och planering.

Om Ulf Ullring

Ulf är en norsk biolog och nationalparksförvaltare i Langsua nationalpark i Norge. Han har tidigare arbetat som ekologisk lantbrukare. Efter att ha fått lära sig mer om Holistic Management och det han kallar för målinriktat betesbruk fick han upp ögonen för det regenerativa arbetssättet.

Idag forskar han om betesdrift och betesmarker. Han är också
en av pionjärerna i Europa inom den regenerativa rörelsen.

Anmälan

Anmäl dig till webbinariet via formuläret nedan. Möteslänken skickas ut till anmälda deltagare senast dagen innan träffen.

Aktiviteten riktar sig till lantbrukare och finansieras med pengar från landsbygdsprogrammet. Deltagandet är kostnadsfritt. Aktiviteten ingår i länsstyrelsens kompetensutvecklingsprojekt ”Ett rikt odlingslandskap”.

Var:
Via webben. Länk skickas ut till anmälda deltagare senast dagen innan träffen
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
23 jan 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 23 januari klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss