Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

22 okt 2022 klocka 10.00 - 14.00

Skogens dag vid Hajdes i Fröjel

Skog på hösten

Skogens dag är en dag som är fylld av spännande och lärande aktiviteter. Dagen riktar sig både till dig som äger och brukar skog och till dig som bara tycker om att vara ute i skogen.

Lördagen den 22 oktober är det Skogens dag vid Lilla Hajdes i Fröjel. Här uppmärksammas skogens olika värden och betydelse för Gotlands utveckling.

Aktiviteterna passar både stora och små, så sätt på kläder efter väder och ta med hela familjen till ett "öppet hus" ute i skogen. 

  • Lär dig mer om ett hållbart skogsbruk och träffa experter vid våra olika stationer. Det handlar om drönare i skogsbruket, föryngringsavverkning, plantering, röjning, gallring, naturvård, viltfrågor med mera.
  • Svamputställning.
  • Massor av roliga aktiviteter för barn och ungdomar: Ponnyridning, elda en pinne och rädda en våtmark, prova luftgevärsskytte med Jägareförbundet, plantera en planta och titta på skogsmaskiner. Dessutom kan du få träffa Skogsmulle och lära dig att tälja.
  • Besök Skogstorget och vandra Skogsvägen: Företag och organisationer inom skog, träförädling och friluftsliv.
  • Försäljning av kaffe och korv med mera.

Varmt välkomna!


Skogens dag genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och organisationerna bakom Gotlands Skogsstrategi: Mellanskog, LRF, Naturskyddsföreningen, Region Gotland, Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen.Var:
Lilla Hajdes 725 i Fröjel. Skyltat från väg 141 och väg 142.
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt