24 okt 2022 klocka 18.00 - 20.00

Dopning – den farliga jakten på superkroppen

En leende man står med armarna i kors och tittar in i kameran. Logotyper för Länsstyrelsen i Gotlands län, Region Gotland, Polisen och RF Sisu Gotland.

Föreläsning om dopning inom och utanför idrotten med Jonas Karlsson, sportjournalist, tv-profil och en av landets mest anlitade föreläsare inom antidopning.

Dopning har länge varit förknippat med elitidrotten och det mesta av medias rapportering om dopning är kopplat till just idrottsfusket. Men i Sverige idag är dopning framför allt ett problem utanför sportens värld.

Vi lever i ett kroppsfixerat samhälle. En vältränad kropp är en statussymbol och dopning eller extrema kosttillskott lockar många. Marknaden för kosttillskott slår ständigt nya rekord och enligt uppskattningar tar minst 40 000 svenskar årligen anabola steroider.

Dopning är både skadligt och förbjudet. Detsamma kan gälla kosttillskotten du äter. Bieffekter lurar ständigt, och dådet ofta inte bara är den dopade själv som påverkas, utan även omgivningen, såfinns fog för att tala om dopning som ett växande folkhälsoproblem.

Föreläsare

Jonas Karlsson, sportjournalist, tv-profil och en av landets mest anlitade föreläsare inom antidopning. I sin föreläsning tar han upp flera infallsvinklar på dopningen -både inom och utanför idrotten.

Målgrupp

Allmänheten, idrottsföreningar, gymanläggningar samt olika professioner som kommer i kontakt eller arbetar med problematiken kring dopning.

Anmälan

Anmäl dig senast 16 oktober via följande länk: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1654242 Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen!

Var:
Wisbygymnasiets aula, Säves väg 10, Visby
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
16 okt 2022

Kontakt