19 jun 2022 klocka 10.00 - 16.00

Fjärilsvandringar i Slite och Visby

Närbild på en fjäril som sitter på en samling mindre blommor. Fjärilen är blåaktig med runda fläckar och blommorna lila.

Den svartfläckiga blåvingen är en av fjärilsarterna som man kan ha turen att stöta på ute i naturen på Gotland. Foto: David Lundgren

Undrar du vilka fjärilar som fladdrar över blomsterängen, och hur man kan hjälpa forskningen att ta reda på hur fjärilarna mår?

Välkommen på fältvandring och föreläsning med Harriet Arnberg från Lunds universitet på temat dagfjärilar och svensk dagfjärilsövervakning.

Under vandringarna kommer du kunna lära dig mer om dagfjärilar, deras livsmiljöer och hur du kan känna igen de olika arterna. Du kommer även få veta hur du kan hjälpa till att inventera fjärilar inom projektet Svensk Dagfjärilsövervakning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Alla deltagare får ett ex av nya fälthandboken ”Dagfjärilar på Gotland”!

Två vandringar erbjuds under söndagen – en i Visby och en i Slite.
Under måndagen den 20/6 arrangeras även en föreläsning om dagfjärilar i Visby.

Söndag 19/6 kl. 10.00 – 12.00 Fjärilsvandring Slite

Vi samlas vid parkeringen till Idrottscenter/Solklintshallen och går längs motionsspåret och omgivande marker för att se vilka fjärilar vi kan hitta.
Barnanpassat. Ingen föranmälan.

Söndag 19/6 kl. 14.00 – 16.00 Fjärilsvandring Visby

Samling vid södra änden av parkeringen vid Intersport/Bingers kvarn. Vi promenerar i lugn takt och ser vilka arter som flyger, och hur man skiljer dem åt.
Barnanpassat. Ingen föranmälan.

Måndag 20/ 6 kl. 18.00 – 19.00 Föreläsning om dagfjärilar och svensk dagfjärilsövervakning. Plats: Länsstyrelsen, Visborgsallén 4 Visby.
Begränsat antal platser, föranmälan krävs.
Anmäl dig senast 20/6 kl. 12.00 till david.lundgren@lansstyrelsen.se

Välkomna!

Arrangörer: Länsstyrelsen Gotland och Lunds universitet.

Var:
Slite, Visby
Kostnad:
0
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt