• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

    Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

31- 02 maj jun klocka 18.00 - 19.30

Yngelräddning i Själsöån

Häng med och rädda en öring! Under tre kvällar kommer Sportfiskarna på uppdrag av Länsstyrelsens i Gotland län att organisera yngelräddning som en barn- och ungdomsaktivitet i Själsöån. Insatsen görs i ett försök att rädda yngel som annars riskerar att dö till följd av sommarens torka.

Målet är att flytta så många öringsyngel som möjligt från ån till mynningsområdet i havet. I samband med aktiviteten kommer Sportfiskarna stå för en kortare introduktion till livet under ytan i ett gotländskt vattendrag med särskilt fokus på öringen. Deltagare kommer även att få noggranna instruktioner i hur yngelräddningen ska genomföras inom Själsöåns naturreservat. Utrustning som håvar och hinkar finns i ett begränsat antal att låna på plats. Om möjligt, ta gärna med egen hink och en mindre håv (typ fjärilshåv). Stövlar är lämpligt att ha, men det är inget måste. Naturligtvis är även föräldrar välkomna att delta!

Tider: 18.00-19.30 31 maj-2 juni.

Anmälan till aktiviteterna görs till joakim.lyander@sportfiskarna.se

Samling vid parkeringen Själsöåns naturreservat.

Var:
Själsöån, Väskinde
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
02 jun 2022

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss