05 jun 2022 klocka 11.00 - 16.00

Fira världsmiljödagen på naturum

Ett foto av en docka som sitter i ett träd, med gröna löv runt omkring.

Donya, från dockteatern "Donya och världen". Foto: Teater Amusé

I år är står Sverige som värd för Världsmiljödagen. Årets tema är ”En enda jord”, som syftar till att belysa vikten av att leva hållbart i samklang med naturen. På Vamlingbo prästgård arrangerar naturum och museum Lars Jonsson en dag för hela familjen.

Program

  • Invigning av naturums nya naturstig klockan 11.30

Var med och upptäck den vackra naturen runt naturum!

  • Sång från Göran Ringbom klockan 13.00-13.30

”Vem tror du att du är” och andra blåa låtar.

  • Dockteatern ” Cabaret Dunya och världen” klockan 14.00-14.35

En familjeföreställning som passar åldrarna 2 år och uppåt. Dunya, som är världens minsta balanskonstnär, tar med publiken på en resa över jorden som plåstrats om. Jordklotet behöver väldigt mycket plåster just nu, både för freden och för miljön. Föreställningen innehåller både allvar och mycket humor.

Pris: 50 kr. Barn under 2 år går gratis.

  • Orkidéguidning klockan 15.00 - ca 16.00

Guidningen startar utanför naturums entré.

  • Naturums utställningar är öppna under hela dagen

"Gotlandsljus" heter sommarens stora utställning på naturums övervåning. Utställningen tar oss med på en resa genom naturfotografen Niclas Ahlbergs naturupplevelser, fyllda av färg, form, fåglar och finstämda möten. Med sina bilder från Gotland har Niclas gjort sig känd som en av Sveriges främsta naturfotografer.

Basutställningen på nedervåningen behandlar Gotland, från uppkomsten för 400 miljoner år sedan fram till dagens gotländska landskap. En resa från korallhavet upp till ytan!

Hitta till naturum

Naturum Gotland ligger i en av ladorna i anslutning till Vamlingbo prästgård, knappt nio mil söder om Visby. Från Visby kör du söderut på väg 140 eller 142 mot Hoburgen. När du är framme i Vamlingbo finner du oss till höger direkt efter kyrkan.

Var:
Naturum Gotland, Vamlingbo prästgård
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Varmt välkomna till en dag för klimatet!

 

FNs världsmiljödag firas varje år. På Gotland arbetar vi på många olika sätt för att nå Sveriges miljömål som en del av FNs hållbarhetsmål, Agenda 2030.

Kontakt