24 maj 2022 klocka 10.00 - 14.00

Fira nationalparkernas dag i Sveriges nästa nationalpark

I området runt Bästeträsk planeras Sveriges nästa nationalpark.

Vill du vara en del i skapandet av en ny nationalpark? Den 24 maj är det nationalparkernas dag och det firar vi med en vandring i den planerade nationalparken i området runt Bästeträsk. Tanken är att informera om projektet under tiden som vi tillsammans trampar upp en av de kommande vandringslederna vid Mölnermyr.

Samling

Samling sker vid väg 693 mellan Rute kyrka och Fleringe kyrka klockan 10.00. Nedan finner du en karta som hjälp att hitta till samlingsplatsen. Vi kommer även placera ut en länsstyrelseflagga längst med vägen som hjälper dig att hitta rätt.

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser. Om du känner någon som ska vara med på vandringen rekommenderar vi att ni samåker.

En kartbild av en väg som sträcker sig i nordvästlig riktning. Vägen går från Rute kyrka längst ner på bilden, till Fleringe kyrka som ligger i den övre/norra delen av bilden.

Längs väg 693 som går mellan Rute kyrka och Fleringe kyrka kommer en skylt visa var ni ska svänga in.

Vandring till Mölnermyr

Själva vandringen är en sträcka på cirka sex kilometer. Vandringen sker delvis på stig, men större delen i relativt öppen skogsmark utan stig. Vi rekommenderar därför att du har stadigt på fötterna. Under vandringen kommer du får veta mer om den vackra natur som vi passerar och vilka upplevelsevärden som finns i området.

Framme vid Mölnermyr

På plats vid mölnermyr är det ett planerat lunchstopp. Se därför till att packa med din favorit-matsäck. Under lunchen kommer medarbetare från länsstyrelsen berätta mer om våtmarken och dess betydelse för landskapet, grundvatten och den biologiska mångfalden. Här finns också utrymme för nyfikna frågor om området och den planerade nationalparken.

Vandring tillbaka

När vi är mätta på både lunch och kunskap beger vi oss gemensamt tillbaka till parkeringen.

Anmälan

För att vi ska veta hur många som vill följa med på vandringen är vi tacksamma om du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är inte bindande.

Har du frågor?

Hör av dig till Karolina Johansson via e-post: karolina.johansson@lansstyrelsen.se eller telefon: 010-2239426.


Varmt välkommen att fira nationalparkernas dag tillsammans med oss!

Var:
Mölnermyr
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
24 maj 2022

Anmäl dig till vandringen

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.Kontakt

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss