Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

17 sep 2020 klocka 09.00 - 17.00

Framtidens transporter – Digital konferens

Framtidens transporter

Möt inspiratörer och innovatörer och ta del av nyheter från transportsektorn. Tillsammans formar vi morgondagens Gotland!

Omställningen av transportsektorn behöver komma igång på allvar. Till 2030 ska utsläppen från marktransporter ha minskat med 70 procent jämfört med 2010. Och det finns bara ett sätt att göra det – tillsammans!

Gotland är en pilot som ska gå före i energiomställningen. Det innebär att vi ska nå energi- och klimatmålen tidigare än övriga Sverige och därför behöver omställningen av transportsektorn gå extra snabbt här.

Den 17 september fördjupar vi oss i flera viktiga frågor för transportsektorn på Gotland. Hur kommer framtidens transporter att se ut? Vilka fordon och drivmedel kommer att synas på de gotländska vägarna? Hur går arbetet med Gotlands världsunika elväg? Hur skapas hållbar mobilitet på landsbygden? På vilket sätt är sjöfart, flygtrafik och marktransporter beroende av varandra? Och hur förändras våra resvanor av coronapandemin?

UPPDATERAD 25 AUGUSTI: Ett nytt namn kan läggas till talarlistan; Tomas Eneroth, infrastrukturminister.

Var:
Konferensen arrangeras på Clarion Hotel Wisby men du deltar digitalt
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
15 sep 2020

Kontakt