03 jul 2018 klocka 10.00 - 13.00

Konsumenter vill göra rätt - vad gör matsverige?

Vilket ansvar måste du som aktör i mat och livsmedelssystemet ta för att hjälpa konsumenter att göra hållbara matval på Gotland och i resten av Sverige? Vad är ett hållbart matval och varför finns det dåliga matval? Vad har branscherna för ansvar och vilka är de goda exemplen?

Medverkande:
Sara Sundquist, näringspolitisk expert, Livsmedelsföretagen
Linda Lindström, beteendestrateg, Beteendelabbet
AnnaLena Norrman, hållbarhets- och kvalitetsdirektör, Martin & Servera
Erik Elvingsson Hedén, vd, Sustainable Brand Insight
Åsa Odell, vice ordförande, LRF
My Wrethagen, ägare, Hotel Stelor
Carl-Johan Stålhammar, vd, Coop Gotland
Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig, Livsmedelsföretagen
Katarina Rosenqvist, projektledare Hållbarhet, Svensk Dagligvaruhandel
Patrik Rönnbäck, professor i hållbar utveckling, Uppsala Universitet, Campus Gotland

Från kl 12.00 serveras hållbar mingelmat signerad Luqaz Ottosson, Restaurang Rot.

Kontaktpersoner:
Paula Cederberg Ahlsten, Moderator, Studio Flock, 0737-025740, paula@studioflock.se
Lars Nellmer, Processledare inom mat- och livsmedelsstrategin, Länsstyrelsen, 010-2239380, lars.nellmer@lansstyrelsen.se

Mer information https://gotland.se/gotlandsmatochlivsmedelsstrategilänk till annan webbplats

VAR: Rosa Gården, Kommendantsbacken 6, Visby

KOSTNAD: 0 kr

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt