04 jul 2018 klocka 11.00 - 11.45

Det svenska valet – källkritik för demokratisk säkerhet

Har du koll på vad du delar och gillar på sociala medier? Är den roliga bilden bara en rolig bild eller har den ett riktat budskap med syfte att påverka dig och samhället? Hur kan du bidra till demokratisk säkerhet och fortsatt öppen information?

I dag sprids bilder och filmer snabbt i sociala medier och det nyttjas systematiskt för olika påverkansoperationer. ”Memes” har blivit ett sätt att sprida information där gränsen mellan humor och ett riktat budskap är svår att urskilja. Vikten av källkritik och det egna ansvaret för vad en delar och gillar är viktigare än någonsin. Här får du tips och konkreta råd om källkritik.

Medverkande:                                                                                                                                                                                                                                Martin Törnros, 2018 års vinnare av viralgranskaren och internetstiftelsens pris "Det gyllene förstoringsglaset", gr, Mikoteket och Ekokammaren
Nisha Besara, moderator

Kontaktperson 1:

                                        Erik Bergman, Kommunikationschef, Länsstyrelsen Västmanland, 0725-345103, erik.bergman@lansstyrelsen.se                

Kontaktperson 2:

                                                        Jonas Johansson, Kommunikationschef, Länsstyrelsen Stockholm, 0722-082271, jonas.johansson@lansstyrelsen.se

VAR: Korsgatan 4, Visby

KOSTNAD: 0 kr.

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt