Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Bättre parkering och nya bänkbord vid Blå lagunen

Två bilder: Båda visar ett bänkbord var. Båda står står invid ett vattenfyllt kalkbrott.

Förutom den förbättrade och breddade parkeringen har Blå lagunen fått nya bänkbord. Foto: Mattias Ringbom

Parkeringen vid Blå lagunen i Bästeträsk naturreservat på norra Gotland har inför sommaren utökats och fått nya bänkbord.

Det gamla industrikalkbrottet i Bästeträsk naturreservat, som ligger ett stenkast från Gotlands största insjö, är ett mycket populärt besöksmål. Tidvis under sommarhalvåret har det varit såpass välbesökt att parkeringen vid kalkbrottet inte räckt till. Inför högsäsongen 2023 har därför parkeringsytan utvidgats något, området har röjts, och flera åtgärder har genomförts för att nyttja parkeringen på bästa sätt.

I anslutning till kalkbrottet har även nya bänkbord placerats. Ett sätt att göra det enklare att till exempel äta medhavd mat.

Under högsäsongen tas en parkeringsavgift ut av besökare som kommer med bil eller husbil I samarbete med en gotländsk idrottsförening. Avgiften är 50kr för personbil och 150kr för husbil.

Tidigare under våren har Blå lagunen även fått flera tillfälliga toaletter, då en av de fasta toalettbyggnaderna brann ned under valborgshelgen. Läs mer om det i denna länk.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss