Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nya vandringsleder på Gotland

Ireåslingan

Ireåslingan är 5 km

Nu är Ireåslingan utmarkerad i fält, slingan är 5 km och binder ihop naturreservaten Hall-Hangvar och Ireån. I onsdags, den 24 juni, invigdes Östkustleden. En 7 mil lång kustled som går genom 8 socknar och 8 naturreservat.

Ireåslingan är en "avstickare" från Klintkustleden och binder ihop naturreservaten Hall-Hangvar Öppnas i nytt fönster. och Ireån Öppnas i nytt fönster.. Slingan är 5 km lång, markerad med gul/vita brickor och lätt att gå. Så här på sommaren är det att rekommendera om man inte vill gå så långt och avsluta med ett uppfriskande bad.

Östkustleden är ett privat initiativ från utvecklingsbolagen på Östergarnslandet, Ljugarn och När samt Lau hembygdsförening. Leden slingrar sig utmed kusten genom reservaten Närsholmen Öppnas i nytt fönster., Folhammar Öppnas i nytt fönster., Mullvalds strandskog Öppnas i nytt fönster., Danbo Öppnas i nytt fönster., Sandviken Öppnas i nytt fönster., Grogarnsberget Öppnas i nytt fönster., Uppstaig Öppnas i nytt fönster. och Stenstugu skog. Öppnas i nytt fönster.

Mer information finns att hämta på:

Östkustledens egen hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Längre leder på Gotland Öppnas i nytt fönster.

Kontakt