Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny lista för att kryssa naturreservat

Häftingsklint

På Gotland finns 147 naturreservat. Hur många har du besökt? Det finns antagligen några kvar att upptäcka. I årets uppdaterade krysslista hittar du Gotlands alla naturreservat.

– Naturen kan ge oss återhämtning, lugn och stillhet. Den har också spännande upplevelser att erbjuda och kanske behöver vi båda delarna mer än någonsin just i dessa tider, säger Malin Wred som arbetar med förvaltning av skyddad natur på länsstyrelsens naturvårdsenhet.

Dessutom har våren gjort entré och varje dag har något nytt att visa upp. Blommor slår ut och fjärilar vecklar ut sina vingar.

– Jag kan varmt rekommendera att ta med din lunch och äta i naturen. Då kan du beundra utsikten från en klint och njuta av en välförtjänt paus i vardagen. Längs stränder, vid våtmarker och i skogar börjar flyttfåglar dyka upp, så ett tips är att ta med kikaren, säger Malin Wred.

Du har säkert redan många smultronställen i den gotländska naturen men det finns fler att upptäcka. Ladda ner din krysslista och ge dig ut och kryssa! Listan finns också att hämta i länsstyrelsens reception som har öppet på vardagar kl. 9-11.

Ladda ner krysslistan för gotländska naturreservat Pdf, 2 MB.

Kontakt