Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu avslutas arbetet i Danbo

Stranden i Danbo

Stranden i Danbo med nyröjda sandgropar

I veckan avslutar vi bland annat arbetet i Danbo och fortsätter med markering av Klintkustleden.

Danbo Öppnas i nytt fönster.
Nu har grävmaskinen lämnat stranden då arbetet stod klart i fredags. Röjningsarbetet av sandgräsheden och dynområdet blir klart inom ett par dagar. Vi har nu skapat gläntor i skogsbrynet så att solen kan belysa de gamla tallarna, skapat sandblottor för steklar och tagit bort vresros. En del av tallarna har blivit till sittbänkar, se upp för kåda...

Klintkustleden Öppnas i nytt fönster.
I veckan fortsätter arbetet att markera ut Klintkustleden. Vi börjar vid Lickershamn och fortsätter söderut mot NR Björkume. Sträckan är ca 4 km och går genom naturreservaten Jungfrun och Törrvesklint. Arbetet beräknas vara klart i mars.

Paviken Öppnas i nytt fönster.
Spången i den norra delen av reservatet har byggts om, sträckan är kortare men går nu över de blöta delarna där det annars är svårt att ta sig fram. Vi har även byggt en plattform i anslutning till spången för fikastunder och fågelskådning.

Fjälängar Öppnas i nytt fönster.
I reservatet finns några rekonstruktioner av gamla byggnader, bland annat en lada med agtak. Ladan är nu avstängt på grund av rasrisk, men är tänkt att byggas om då vi hittat någon som kan åta sig arbetet.

Kontakt