Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Aktuellt om coronapandemin

Här hittar du information om restriktioner och allmänna råd som gäller från 1 december 2021.

KALENDER

 • 10 dec 2021 Klocka som ikon 09.00 - 14.15
  Sociala perspektiv på bostadsmarknadsfrågan Länsstyrelsen bjuder in till en temadag den 10 december om sociala konsekvenser av bostadsfrågan. Dagen kommer fokusera på bostaden som en mänsklig rättighet, hur inträdeshinder på bostadsmarknaden dr...

  Anmälningsdatum är passerat

Djur

Hotade djur och växter

Hotade djur, växter och svampar kan skyddas i naturreservat eller genom fridlysning. Vissa arter är så hotade att det skyddet inte räcker, för dessa arter finns speciella åtgärdsprogram.

Bo och leva

Hitta din vigselförrättare

Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare i länet. Här kan du se vilka vigselförrättare som finns på Gotland. Du kontaktar vigselförrättaren direkt för att beställa en tid för vigsel.

Natur och landsbygd

Samla fossil - vad gäller?

Får man plocka fossil man hittar på gotländska stränder? Här reder vi ut vad som gäller, både för dig som privatperson och för arrangerade grupper.

Miljö och vatten

Hållbara transporter

Gotland tar stora kliv mot att bli en hållbar ö. I projektet Hållbara transporters slutrapport kan du läsa om hur vi alla kan bidra till en hållbar omställning av transporter och resande.

Samhälle

Byggnadsminnen

Länsstyrelsen kan skydda kulturhistoriskt värdefulla byggnader, miljöer och anläggningar genom att förklara dem som byggnadsminnen.

Besöksmål

På gång i reservaten

Här hittar du aktuell information om arbeten och åtgärder som pågår eller har avslutats i de cirka 150 gotländska naturreservat som Länsstyrelsen i Gotlands län förvaltar.

NYHETER

 • 2021-12-03

  Idag lanseras Hållbara transporters slutrapport

  Hur kan transportföretag bli mer energieffektiva? Och hur kan du som privatperson resa mer hållbart? Idag lanserar projekt...
 • 2021-12-03

  Idag startar slututbetalningarna av årets jordbrukarstöd

  Fredagen den 3 december påbörjas utbetalningen av EU:s jordbrukarstöd. Länsstyrelsen har beslutat om drygt 235 miljoner kr...
 • 2021-12-01

  Tillfredsställande tillgång på grundläggande betaltjänster

  Möjligheten att ta ut kontanter och sätta in dagskassor är goda i Gotlands län, däremot finns brister i tillgänglighet när...