KALENDER

 • 15 sep 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Webbutbildning i GIS-stöd för små avlopp – september Vid flera tillfällen i år anordnar Länsstyrelsen en webbutbildning i GIS-stödet för planering och tillsyn av små avlopp.

  Anmäl dig här – senast 10 september

 • 06 okt 2021 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Webbinarium Rasism i arbetslivet, tillfälle 2 Välkommen på ett fördjupande webbinarium om rasism i arbetslivet. Utbildningen ger fördjupade kunskaper om hur rasism tar sig uttryck i arbetslivet och fungerar som en komplettering till den digitala ...

  Anmäl dig här – senast 29 september

 • 12 okt 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Gotlands Energidialog 2021 Cirkulär ekonomi, för att bidra till energi- och klimatmålen, är fokus på årets Energidialog.

  Anmäl dig här – senast 12 oktober

 • 19 okt 2021 Klocka som ikon 13.30 - 15.30
  Webbutbildning i GIS-stöd för små avlopp – oktober Länsstyrelsen anordnar en webbutbildning i GIS-stödet för planering och tillsyn av små avlopp.

  Anmäl dig här – senast 14 oktober

Besöksmål

Områden med tillträdesförbud

Våren och försommaren är en härlig tid att vistas i naturen. På en del platser är det dock tillträdesförbud så här års, för att sälar och fåglar ska få vara ifred under parnings- och häckningstiden.

Besöksmål

Motortrafik i naturen

Allemansrätten ger oss en fantastisk möjlighet att vistas i naturen. Men kom ihåg att allemansrätten inte omfattar att köra med motorfordon i skog och mark eller på stränder.

Bo och leva

Aktuella handläggningstider

Länsstyrelsen har många nya uppdrag kopplade till den pågående pandemin som behöver prioriteras i dagsläget. Det kan i vissa fall leda till längre svars- och handläggningstider än normalt.

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Här hittar du information om vart du kan vända dig och en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

Natur och landsbygd

Samla fossil - vad gäller?

Fossiler är vackra minnen från urtiden. Det är viktigt att de får finnas kvar för kommande generationer, därför måste insamling ske med stor hänsyn och försiktighet.

Om oss

Tips på coronaanpassade upplevelser

Gotland har ett stort utbud av upplevelser under sommaren. Om du tar ansvar och håller avstånd finns det mycket att upptäcka. Här har vi samlat våra bästa tips!

NYHETER

 • 2021-07-22

  Anneli Bergholm Söder blir nytt länsråd på Gotland

  Under torsdagen regeringssammanträde utsåg regeringen Anneli Bergholm Söder till länsråd på Gotland. Anneli kommer närmast från jobbet som operativ chef vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
 • 2021-07-20

  Samlad lägesbild för Gotlands län

  Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslive...
 • 2021-07-15

  Gemensamma krafter för hållbara transporter på Gotland

  Det EU-finansierade projektet Hållbara transporter börjar närma sig sitt slut. Efter tre lärorika år hölls den 6 juli en a...
 • 2021-07-15

  Länsstyrelsen och Region Gotland utmanar bilnormen

  Under årets digitala Almedalsvecka höll länsstyrelsen tillsammans med Region Gotland i ett webbinarium om hållbar mobilite...