Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Möt våren i naturen

Dagarna blir längre och naturen börjar så sakta vakna till liv efter vinterns vila. Passa på att möta våren i något av Gotlands många naturreservat!

KALENDER

Om oss

Tips och råd för dig med hund eller katt

Funderar du på att skaffa hund eller katt? Eller har du redan en fyrfoting där hemma men vill ha tips om vad du behöver tänka på? Då är foldern "Att ha hund eller katt" något för dig.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Är du intresserad av landsbygds- och lantbruksfrågor? Prenumerera på våra nyheter under Landsbygdsaktuellt för att få aktuell information direkt i din e-postlåda.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och de kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

Djur

Har du sett dovvilt på Gotland?

Länsstyrelsen på Gotland vill nu ha hjälp att kartlägga beståndet av dovvilt i länet. Här kan du rapportera var, hur och när du sett djuren, och gärna skicka med en bild.

Om oss

Gädda och abborre fredad

Nu inträder gäddans och abborrens lekperiod. Under perioden 1 mars till 31 maj är det förbjudet att fiska dessa arter i kustvattenområdet inom Gotlands län.

NYHETER

 • 2023-03-24

  Två romerska mynt har hittats på Gotska Sandön

  Södertörns högskola bedriver i samarbete med Campus Gotland och Gotlands museum ett arkeologiskt projekt på Gotska Sandön. Projektet har pågått sedan 2020, och i mars 2023 gjordes ett par för Sandön speciella fynd – två romerska denarer, silvermynt från Trajanus (98-117 e. Kr.) och Antoninus Pius (161 e. Kr.) tid.
 • 2023-03-17

  Potentiellt förorenad mark i Visby ska undersökas

  Under 1900-talet bedrevs fyra handelsträdgårdar där bostadsområdet Furulund ligger idag. Eftersom handelsträdgårdarna var ...
 • 2023-03-17

  Länsstyrelsen använde fel avtal för löneförmåner

  Länsstyrelsen har använt fel avtal för att reglera länsrådets förmåner, vilket lett till att länsrådet tillämpat sina förm...
 • 2023-03-15

  Gotländska skolbarn visar lösningar på miljö- och klimatproblem

  På lördag 18 mars inviger landshövding Anders Flanking utställningen ”Möjlighetsmaskiner” på Fornsalen i Visby. Länsstyrel...