Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Välkommen ut i naturen

Sommaren är här! En perfekt tid för strövtåg och nya upptäckter. På Gotland finns det mer än 150 naturreservat som väntar på dig. Det finns några saker som är bra att känna till när du ger dig ut i naturen på ön.

KALENDER

 • 01 12 jun 2022 aug 2022 Klocka som ikon 15.00 - 16.00
  Drop-in-guidning i Naturums trädgård Vi berättar om vilda och tama bin, hur de vill bo och vad de tycker om att äta.

  Ingen anmälan krävs

 • 23 aug 2022 Klocka som ikon 13.00 - 13.45
  Informationsmöte om samråd och anbudsförfarande för statligt stöd för etablering... Är du i behov av statligt stöd för etablering av publik laddinfrastruktur? Välkommen på informationsmöte om samråds- och anbudsförfarandet!

  Anmäl dig här – senast 22 augusti

 • 06 sep 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Hur fungerar det att odla soja och lupin på Gotland? Kan man odla sojabönor och lupin i Sverige? Den 6 september bjuder länsstyrelsens projekt Ekologisk produktion, SLU och LRF in till fältvandring i Levide, med fokus på just soja och lupin.

  Anmäl dig här – senast 5 september

 • 07 08 sep 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Miljömålsdagarna 2022 Äntligen är Miljömålsdagarna tillbaka som en fysisk konferens. Välkommen till Sundsvall 7–8 september för att delta på Miljömålsdagarna 2022: Att möjliggöra hållbar grön omställning – tillsammans skap...

  Anmäl dig här – senast 26 augusti

Om oss

Varje droppe räknas

Både grundvattennivåerna och vattennivåerna i de gotländska vattendragen är nu låga och vi behöver alla hjälpas åt att spara på vattnet.

Natur och landsbygd

Nya fågelområden

Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att föreslå nya fågelområden till Natura 2000-nätverket. Ett förslag för Gotlands län är klart och ute för synpunkter. Här kan du ta del av förslaget.

Djur

Fågelinfluensa

Det pågår ett utbrott av fågelinfluensa bland vilda sjöfåglar längs Gotlands västra kust. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om fågelinfluensa.

Samhälle

Läget i omvärlden

Rysslands invasion av Ukraina påverkar omvärlden och Sverige på flera olika sätt. Här har vi samlat information om kriget och hur det påverkar Gotlands län.

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadshöjningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Om oss

Vilka är Gotlands landskapsrätter?

Hur ser den typiska måltiden ut på ett gotländskt middagsbord så här en bit in på 2020-talet? Nu har du chansen att vara med och skapa Gotlands nya landskapsmåltid.

NYHETER

 • 2022-08-05

  Insamlingen av fåglar trappas ner

  Antalet ilandflutna döda och sjuka fåglar längs Gotlands kust har minskat. Nu kommer länsstyrelsen och andra aktörer att t...
 • 2022-08-04

  Undvik den ludna larven – den kan ge utslag och klåda

  Nu i slutet av sommaren börjar larver till den sällsynta nattfjärilen tallprocessionsspinnare att synas på ön. En larv som...
 • 2022-07-25

  Risk för döda och sjuka fåglar på fler stränder runt Gotland

  Under slutet av veckan 29 har det kommit in rapporter om döda fåglar som flutit iland på bland annat Fårö och vid Närsholm...