Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Svartsjuka är inte romantiskt Den 1 februari håller vi en digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 09 feb 2023 Klocka som ikon 12.00 - 13.30
  Konsten att gödsla med släke Ta del av forskning och erfarenheter av gödsling med släke under Greppa näringens lunchseminarium den 9 februari.

  Anmäl dig här – senast 8 februari

 • 14 feb 2023 Klocka som ikon 12.30 - 15.30
  Lär dig räkna på din egen växtnäringsbalans - tillfälle fyra Välkommen på en introkurs för Greppa Näringen där du får göra din egen växtnäringsbalans!

  Anmäl dig här – senast 10 februari

 • 07 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.30
  Funderar du på att producera egen biogas? Med stigande elpriser och ökade möjligheter till stöd för biogasproduktion blir det mer och mer attraktivt att producera biogas på gårdsnivå. Vill du veta mer om hur det går till? Under Greppa näringe...

  Anmäl dig här – senast 5 mars

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Är du intresserad av landsbygds- och lantbruksfrågor? Prenumerera på våra nyheter under Landsbygdsaktuellt för att få aktuell information direkt i din e-postlåda.

Om oss

Förhöjd risk för fågelinfluensa

Hela Gotlands län är just nu ett högriskområde för fågelinfluensa. Fjäderfä ska därför hållas inomhus och hobbyflockar ska hållas inhägnade.

Djur

Har du sett dovvilt på Gotland?

Länsstyrelsen på Gotland vill nu ha hjälp att kartlägga beståndet av dovvilt i länet. Här kan du rapportera var, hur och när du sett djuren.

Rikskonferensen Folk och Försvar

Totalförsvarssatsningen på Gotland uppmärksammades vid årets upplaga av Folk och Försvar. Här kan du se landshövding Anders Flankings och överste Mattias Ardins presentation i efterhand.

Samhälle

Skärpt läge

Uppbyggnaden av totalförsvaret är ett återkommande ämne i samhällsdebatten. I podden Skärpt läge får du veta mer om den civila delen av totalförsvaret.

NYHETER

 • Illustration av ett hjärta som genomborras av en dolk.
  2023-01-31

  Svartsjuka är inte romantiskt

  Vad är egentligen en schysst relation? Är svartsjuka ett tecken på kärlek? Och vad är egentligen våld? Hur ska man som ung veta det i sina första kärleksrelationer? Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt hjälper till att lyfta frågan om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.
 • 2023-01-27

  Landshövdingen talar på Förintelsens minnesdag

  Förintelsens minnesdag, den 27 januari högtidlighölls under fredagkvällen i Almedalsbibliotekets foajé. Under kvällen höll...
 • 2023-01-27

  Nytt bidrag för energieffektivisering i småhus

  Regeringen föreslår att länsstyrelserna ska handlägga ett nytt investeringsbidrag för energieffektivisering i småhus. Syft...
 • 2023-01-27

  Gotlänningar är bäst i landet på att söka stöd inom Klimatklivet

  Sedan investeringsstödet Klimatklivet infördes 2015 har 59 åtgärder på Gotland beviljats totalt 84 miljoner kronor i stöd....