Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Försommar i naturen

Dagarna blir längre och naturen har vaknat till liv efter vinterns vila. Passa på att uppleva försommaren i något av Gotlands många naturreservat!

KALENDER

 • 02 jun 2023 Klocka som ikon 09.30 - 12.00
  Inspiration, kunskap och samverkan – så får vi Gotland att ställa om! För att ge mer kraft åt ”Gotland ställer om” behövs mer aktiviteter och mer samverkan. Vi bjuder därför in till en träff för inspiration och kunskapshöjning, diskussioner kring aktiviteter, samordning...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Nationaldagsfrukost i residensets trädgård Välkommen på nationaldagsfrukost i landshövdingeresidensets trädgård.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
   En dag med fokus på våtmarker Nu anordnar Greppa näringen en kursdag med syfte att öka kunskap och intresse för våra våtmarker på Gotland.

  Anmäl dig här – senast 4 juni

 • 08 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Fältvandring med fokus på växtlighet i änget Under 2023 erbjuder Länsstyrelsen, Ängskommittén och Studieförbundet Vuxenskolan en serie kurser om ängshävd på Gotland. Denna fältvandring är ett tillfälle för dig att få lära dig mer om ängets växtl...

  Anmäl dig här – senast 6 juni

H.M. Konungen

Om oss

Välkommen att fira H.M. Konungens 50-årsjubileum på tronen

Den 14 juni välkomnar landshövding Anders Flanking kungaparet till Gotland. Alla gotlänningar bjuds in att delta i firandet.

Djur

Information om fågelinfluensa

För att minska risken för spridning av fågelinfluensa i länet är det viktigt att ha kunskap om viruset och hur du ska bete dig om du stöter på en död eller sjuk fågel.

Om oss

Eldningsförbud i hela Gotlands län

Det är just nu förbjudet att elda i hela länet. Förbudet omfattar eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen i skog och mark.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Är du intresserad av landsbygds- och lantbruksfrågor? Prenumerera på våra nyheter under Landsbygdsaktuellt för att få aktuell information direkt i din e-postlåda.

Djur

Råd om vilda djur i trädgården och naturen

Våren är här och nu börjar söta djurungar att dyka upp omkring oss. En ensam vild djurunge är sällan övergiven och det bästa du kan göra är i regel att låta ungen vara.

Om oss

Gotlands landskapsmåltid

Under 2022 anordnade vi en tävling för att få fram Gotlands nya landskapsmåltid. Nu har den vinnande menyn dokumenterats i en broschyr som du kan hämta hem till ditt kök.

NYHETER

 • 2023-05-31

  Skogsägare informeras om inventerad barrskog

  Under 2021-2022 genomförde Länsstyrelsen i Gotlands län inventeringar av barrskog runtom på Gotland i syfte att identifiera skogar med höga naturvärden som inte varit kända sedan tidigare. Skogsägare kommer under året att bjudas in till möten med länsstyrelsen och Skogsstyrelsen där resultaten presenteras och det finns möjlighet att ställa frågor.
 • 2023-05-30

  Kungens jubileumsfirande på Gotland

  I år firar H.M. Konungen 50 år på tronen. Under jubileumsåret besöker kungaparet alla län i Sverige. Den 14 juni är det da...
 • 2023-05-26

  Gotlands nya landskapsmåltid som läcker receptsamling

  Under våren och sommaren 2022 anordnade länsstyrelsen en tävling för att få fram Gotlands nya landskapsmåltid. Nu har den ...
 • 2023-05-25

  Samarbete inom länet kring ”farliga ämnen”

  I onsdags hölls en mässa av det mer ovanliga slaget på Visby flygplats. Där möttes aktörer i länet för att lära känna vara...