• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

  Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Hitta ut i naturen

Vackra naturreservat och spännande kulturmiljöer - på Gotland finns gott om dolda pärlor att upptäcka!

KALENDER

 • 08 dec 2023 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Att bekämpa och förebygga ogräs – med extra fokus på vitblära Ogräs är ett problem för de flesta lantbrukare, vare sig man är ekologisk eller konventionell. Nu erbjuds ett tillfälle att lära om olika metoder för att både förebygga och hantera ogräs, med ogräsråd...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 08 dec 2023 Klocka som ikon 13.00 - 18.00
  Bli effektivare i din djurhantering Under en halvdag samlas vi för att få veta mer om hantering av lamm. Föreläsare är Peter Helén, som har arbetat på Storå Lamm i Danmark.

  Anmäl dig här – senast 6 december

 • 10 dec 2023 Klocka som ikon 10.30 - 16.00
  Välkommen till residenset på adventsfika Den 10 december är du varmt välkommen till residenset i Visby för det traditionsenliga adventsfikat.

  Anmäl dig här – senast 6 december

 • 13 dec 2023 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Minskat beroende av insatsvaror Välkommen till en träff om olika metoder för att minska beroendet av insatsvaror i lantbruket och öka självförsörjningen.

  Anmäl dig här – senast 10 december

Om oss

Välkommen till residenset på adventsfika

Den 10 december är du varmt välkommen till residenset i Visby för det traditionsenliga adventsfikat.

Natur och landsbygd

Få hjälp med gårdens klimatberäkning

Du som är KRAV-certifierad lantbrukare och har mer än 200 hektar jordbruksmark vet väl om att du måste göra en klimatberäkning innan årsskiftet? Länsstyrelsen hjälper gärna till!

Om oss

Vattenlarmet

Dricksvattnet inom Visby vattenledningsområde är förorenat. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Här samlar vi aktuell information för dig som är intresserad av landsbygdsfrågor.

Om oss

Förhöjd risk för fågelinfluensa

Jordbruksverket har upprättat ett högriskområde för fågelinfluensa i Gotlands län. Inom högriskområdet ska fjäderfä hållas inomhus och hobbyflockar hållas inhägnade.

Om oss

Fredningstid för havsöring

Från och med i år är fiske efter havsöring i 25 områden på Gotland förbjuden från 1 september till 31 januari. Samtidigt införs en fångstbegränsning på en havsöring per fiskare och dag.

NYHETER

 • 2023-12-06

  Rekordår för kungsörnen på Gotland

  Årets inventering av kungsörn på Gotland är nu avslutad. Resultatet visar att 2023 blev den mest gynnsamma säsongen sedan inventeringarna startade. Totalt registrerades 43 häckningar som resulterade i 51 ungar.
 • 2023-12-01

  Tillgången till kontanta betaltjänster minskar

  År 2023 är tillgången till betalkonto, internetbank, BankID, bankkort och Swish avgörande för möjligheten att göra betalni...
 • 2023-11-30

  Kappelshamn föreslås bli reservhamn för färjetrafiken

  Trafikverket föreslår att Gotlands reservhamn ska ligga i Kappelshamn. Det står klart efter att myndigheten utrett frågan ...
 • 2023-11-27

  Nu ska utegångsdjur ha tillgång till ligghall

  Vintern är här och djur som hålls som utegångsdjur ska från och med nu ha tillgång till ligghall eller annat stall som ger...

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss