Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 15 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Energibesparings­åtgärder i offentlig verksamhet Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i offentlig verksamhets kontorslokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 15 dec 2022 Klocka som ikon 17.00 - 20.00
  Friluftsdialog 2022 – Friluftsliv och folkhälsa Landshövding Anders Flanking har tillsammans med Region Gotland nöjet att inbjuda dig till årets Friluftsdialog.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 15 dec 2022 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  En gotländsk kraftsamling för eko Gotlands Ekologiska Odlare, tillsammans med länsstyrelsens projekt Ekologisk produktion, bjuder in till jultallrik och föredrag den 15 december på Stelor i Västergarn.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 16 dec 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

Samhälle

Skärpt läge

Uppbyggnaden av totalförsvaret är ett återkommande ämne i samhällsdebatten. I podden Skärpt läge får du veta mer om den civila delen av totalförsvaret. Nytt avsnitt ute nu!

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Är du intresserad av landsbygds- och lantbruksfrågor? Prenumerera på våra nyheter under Landsbygdsaktuellt.

Om oss

Förhöjd risk för fågelinfluensa

Gotlands län är just nu ett högriskområde för fågelinfluensa. Inom högriskområdet ska alla fjäderfä hållas inomhus och hobbyflockar hållas inhägnade.

Om oss

Havsöringen fredad under lekperioden

Från 1 oktober till och med den 31 december är havsöringen fredad inom 25 områden på Gotland.

Om oss

Når vi miljömålen?

Hur ligger vi till i länet kopplat till de nationella miljömålen? Om det kan du läsa i årets uppföljning av miljökvalitetsmålen som nu har skickats in till Naturvårdsverket.

Om oss

Vägen mot en ny nationalpark

Om knappt tre år ska Bästeträsk, den nya nationalparken på Gotland invigas.

NYHETER

 • 2022-12-07

  Världsarvet firas med körsång och fackeltåg

  På fredag är det 27 år sedan som Hansestaden Visby utsågs till världsarv. I år fyller dessutom Världsarvskonventionen 50 år. För att fira det bjuder Visby världsarvsråd in till firande med kostnadsfria guidningar, tal av länsråd Anneli Bergholm Söder och pampig sång med Medeltidsveckans fackeltåg och kör.
 • 2022-12-04

  Saffranspannkaka lockade stora och små till residenset

  Julstämningen var på topp när landshövding Anders Flanking och Åsa Wackelin Flanking tog emot fikasugna gotlänningar i ett...
 • 2022-12-02

  Idag börjar utbetalningen av EU:s jordbrukarstöd

  Länsstyrelsen i Gotlands län har beslutat om utbetalningar av jordbrukarstöd på närmare 340 miljoner kronor för år 2022, v...
 • 2022-12-02

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  Igår presenterade länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är a...