Gävleborgs handlingsplan för Sveriges livsmedelsstrategi 2018-2030
Vi är allt fler som vill veta var maten kommer ifrån. Mat är livsviktigt och det vi äter berättar något om oss, vår natur och vår kultur. Mat med identitet och mångfald är också delar av regioners attraktionskraft. Sveriges och Gävleborgs läns livsmedelsproduktion har under många år minskat på grund av prispress och ökad konkurrens utifrån, i många fall från länder som har lägre krav på miljöhänsyn och djurskydd. Nu finns Sveriges livsmedelsstrategi med mål om att öka den svenska livsmedelsproduktionen. Tiden är inne att vända utvecklingen och stärka livsmedelskedjan i Gävleborg. Ökad hållbar produktion av livsmedel ger många vinster för länet. God och hälsosam mat, fler företag, nya jobb och ett rikt odlingslandskap är några av de mest självklara fördelarna.

Om publikationen
- Publiceringsår:
- 2019
- Publikationstyp:
- Strategi
Ämnen:
- Lantbruk
- Landsbygd
- Näringslivsutveckling
- Primärproduktion livsmedel
- Rådgivning
- Stöd inom lantbruk och landsbygd