Skyfallsliknande regn i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu inleds årets licensjakt efter lodjur

Lokatt i snö

Foto: Mostphotos

Imorgon, den 1 mars, inleds årets licensjakt efter lodjur. I Gävleborgs län får högst 30 lodjur fällas och jakten får bedrivas i hela länet. Inför och under jakten är det viktigt att alla som deltar vet vilka villkor som gäller. Alla villkor kopplade till jakten finns angivna i beslutet nedan.

Rapportera in fällt eller påskjutet djur

Fällt eller påskjutet lodjur ska anmälas snarast och inom en timme från den tidpunkt som djuret fällts eller påskjutits. För anmälan om fällt eller påskjutet lodjur, ring: 010-225 11 99, knappval 2.

Alla fällda lodjur ska besiktas av länsstyrelsen. Skytten blir i samband med anmälan om fällt lodjur anvisad en tid och plats för besiktningen. På grund av det ekonomiska läget kan skytten i år behöva åka lite längre för att genomföra besiktningen.

Information om återstående tilldelning

För meddelande om återstående tilldelning ringer du länsstyrelsens telefonsvarare: 010-225 11 99, knappval 1.

För att få SMS om återstående tilldelning sms:ar du texten: Spara(mellanslag)Förnamn(mellanslag)Efternamn(mellanslag)Lodjursjakt till 073-123 95 38, eller till 0046731239538 om du har utländskt abonnemang.

Regler för användning av motorfordon

Under licensjakten är det tillåtet att använda motorfordon för att söka efter spår på befintliga vägar och skoterleder. Undantaget ger inte rätt att från motordrivet fordon skjuta, förfölja eller genskjuta djuret.

Regler för hundanvändning

Högst två hundar som ställer eller förföljer ett och samma lodjur får användas samtidigt. Hundarna får inte bytas ut under jakt efter ett och samma lodjur under en och samma dag. Som vid all annan jakt får viltet inte utsättas för onödigt lidande.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss