Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Matlagningstävling vid naturum Färnebofjärden

Kastruller på en öppen eld.

Smakkampen Outdoor är en lagtävling med trerätters meny över öppen eld.

Lördagen den 28 oktober är det dags för tävling i utomhusmatlagning utanför naturum Färnebofjärden i Gysinge. Och för dig som inte är med och tävlar, kom och titta och njut av spännande matlagning över öppen eld.

Smakkampen Outdoor är en lagtävling som går ut på att laga en trerätters meny över öppen eld. Tävlingen är öppen för alla matlagare, kockar och amatörer som älskar att laga mat utomhus. Evenemanget börjar klockan 12.00 - cirka 17.30.

Ett lag består av 2-3 deltagare och de har 2,5 timmar på sig att laga sina rätter. Menyn komponeras på plats utifrån ett råvarubord med säsongens bästa råvaror och produkter lokalt från Gävleborg. Det första laget startar klockan 13.00, därefter startar övriga lag med 15 minuters mellanrum.

Om tävlingen

Smakkampen Outdoor, vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt visa upp våra lokala råvaru- och livsmedelsproducenter och deras produkter. Juryn bedömer smak, presentation, komposition, mise en place, hygien och svinn/ekonomi och användande av naturen. Smak värderas högst. Juryn lägger också vikt på känslan av eld och utomhus. Fina priser utlovas.

Kom och titta

Kom och titta på tävlingen och heja på de kämpande lagen. Njut av alla härliga dofter från matlagningen över eldarna. Matförsäljning finns på tävlingsområdet och på restauranger och café i Gysinge.

Arrangörer

Smakkampen Outdoor 2023, är ett samarbete mellan MatVärden, Länsstyrelsen Gävleborg/ Färnebofjärdens nationalpark, och Menigo.

Vill du tävla?

Vill du vara med och tävla? Det finns plats för 6 stycken lag. Kontakta Hans-Erik på MatVärden om du är intresserad. Sista anmälningsdag 16 oktober. Hans Erik Holmqvist, 070-252 97 02, hanserik@matvarden.se

Outdoor-dag

Intill tävlingen pågår samtidigt en Outdoor-dag, arrangerad av Biosfärområde Nedre Dalälven. Träffa företag och organisationer inom outdoor, prova på konsten att göra upp eld och laga ditt bästa kokkaffe på brasan. På plats finns även friluftssamordnare från Länsstyrelsen Gävleborg och personal från Biosfärområde Nedre Dalälven.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss